12.3.2017← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailukausi päättyi Hopeasompa-kisoihin Kiteellä - samalla ratkottiin Lidl Cupin voittajat

Kiteen Hutsin urheilukeskuksessa kilpailtiin viikonloppuna mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasompa-mestaruuksista sekä ratkottiin kansallisen Lidl Cupin voittajat. Kiteellä urheili yli 60 alle 15-vuotiasta mäki-yhdistetyn harrastajaa tyttöjen ja poikien sarjoissa.

Kiteellä sääolot aiheuttivat alkuun järjestäjille päänvaivaa. Plussalle noussut lämpötila sulatti K18-, K34- ja K56-mäkien jääladut ja kilpailut hypättiin lopulta peltiladuilta. Mäkien alastulot sekä yhdistetyn hiihtoladut olivat erinomaisessa kunnossa.

Lauantaina yhdistetyssä Hopeasompa-mestareiksi alle 15-vuotiaiden sarjoissa sivakoivat Alahärmän Kisan Pinja Koivisto sekä Kiteen Urheilijoiden nuorten maajoukkuemies Perttu Reponen. Reponen voitti oman sarjansa reilulla yli kahden minuutin aikaerolla toiseksi tulleeseen Ounasvaaran Hiihtoseuran Timi Heiskaseen.

Alle 13-vuotiaissa Jyväskylän Hiihtoseuran Samuli Kankaanpää löi loppukirissä Kiteen Urheilijoiden Arsi Tietäväisen. Kolmas oli mäkiosuuden voittanut Lahden HiihtoseuranTuomas Kinnunen. Tytöissä HS-mestaruuden alle 13-vuotiaissa vei Vöyri IF:n Alva Thors, joka voitti alle 11-vuotiaissa mestaruuden viime vuonna Puijolla.

Nuorimpien alle 11-vuotiaiden mestaruudet menivät Siilinjärven Ponnistuksen Minja Korhoselle, joka on hallinnut vahvasti koko kauden Lidl Cupia voittaen yhdistetyssä viisi kilpailua kuudesta. Pojissa niin ikään SiiPon Juho Ojala nappasi mestaruuden ennen Seinäjoen Hiihtoseuran Tomi Viljasta.

Mäkihypyssä kolme mestaruutta päätyi Lahden Hiihtoseuraan

Mäkihypyssä Lahden Hiihtoseura oli vahva, vieden puolet Hopeasompa-mestaruuksista. Voittoihin hyppäsivät alle 13-vuotiaissa Tuomas Kinnunen yli 20 pisteen erolla toiseksi tulleeseen JHS:n Samuli Kankaanpäähän. Myös alle 15-vuotiaiden sarjojen voitot päätyivät Lahteen hurjaa ylivoimaa esittäneelle Julia Tervahartialalle sekä Kasperi Valtolle.

Alle 13-vuotiaissa tytöissä VIF:n Alva Thors taituroi tuplamestariksi napaten myös mäkihypyn HS-mestaruuden yhdistetyn lisäksi. Alle 11-vuotiaissa saman teki SiiPon Minja Korhonen ennen päivän kakkosta Thorsin siskosten nuorempaa Elsa Thorsia. Kolmas nuorimpien tyttöjen sarjassa oli JHS:n Josefina Kankaanpää.

Alle 11-vuotiaiden poikien sarjan mäkihypyn mestaruuteen hyppäsi Tomi Viljanen. Toiseksi ylsi yhdistetyn eilinen voittaja Juho Ojala ja kolmanneksi JHS:n Eeli Keränen.

Yhdistetyn lopputulokset sarjoittain

Mäkihypyn lopputulokset sarjoittain

Lidl Cupin lopputulokset sarjoittain: yhdistetty / mäkihyppy

Hopeasompa Facebookissa ja instagramissa #hopeasompa2017

Kuva: Martti Rosendahl
Alle 15-vuotiaiden poikien yhdistetyn palkintojenjako. Perttu Reponen (vas.), Timi Heiskanen, Arttu Huovinen, Jarkko Lankinen, Ivar Thors ja Toni Putkonen.