31.1.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Ylitapion harmittava kaatuminen vei mitalimahdollisuudet

[caption id="attachment_5939" align="alignright" width="300"] Santeri Ylitapio[/caption]

Suomalaiset mäkihyppääjät kamppailivat kärkisijoista nuorten MM-kilpailuissa Val di Fiemmessä. Jarkko Määttä oli parhaana seitsemäs, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena olleen Santeri Ylitapion hieno hyppy päättyi kaatumiseen. Ylitapio oli lopulta 18:s.

Määtän hypyt kantoivat 89 ja 94,5 metriä. Kajaanilainen ei suuremmin ilakoinut, kun lopputulokseksi varmistui seitsemäs sija.
    ”Sijoitus on ihan ookoo. Mitalia lähdettiin hakemaan, että siinä mielessä pettymys”, Määttä sanoi.
    Hyppyihinsä hän ei ollut täysin tyytyväinen.

”Ensimmäisellä imi kiinni kaarteella juuri ennen kun ponnistin, paino meni varpaille ja hyppy meni ohi. Toisella yritin liikaa, en saanut rentoa hyppyä.”
    Santeri Ylitapio oli luonnollisesti harmissaan, kun 92,5 ja 98 metrin hypyillä sijoitus oli toisen hypyn kaatumisen vuoksi 18:s.
    ”Muuten hyvä kisa. Lähti vaan suksi haukkaamaan alastulossa ja tasapaino petti. Kerkesin ajatella, että siinä meni kaikki mitalimahdollisuudet”, Ylitapio sanoi pettyneenä.

Joukkuepanos oli hyvä, sillä Miika Ylipulli oli 16:s ja Aapo Lehtinen 27:s.
    Mäkihypyssä kilpaillaan lauantaina joukkuekilpailu.  Yhdistetyssä kilpaillaan toinen henkilökohtainen kilpailu, jossa hiihtomatka on viisi kilometriä.