4.3.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Puijon maailmancup loisti tasapuolisilla olosuhteilla - Stoch Puijon suurmäen valtias

Puijon kisat -keräsi kokonaisuudessaan kahden päivän aikana reilut 6000 katsojaa. Vaikka maanantaina sää oli huono yleisöä valui mäkimonttuun hyvin. Olympiavoittaja Iivo Niskasen kultajuhlia jäi juhlimaan puolentoista tuhannen fanin joukko.

Kilpailutapahtumana maailmancup sai kehuja urheilijoilta erittäin tasaisista olosuhteistaan. Viimevuoden jälkeen muutetulla aluerakentamisella oli positiivisia vaikutuksia ja kokonaisuus toimikin hyvin.

”Ainahan jotain pientä korjattavaa on, mutta kokonaisuus meni hyvin. On tämä iso ponnistus, kun kaikki pitää rakentaa alusta alkaen ja tuoda erillisinä rakenteina monttuun. Mutta päällimmäiseksi jäi positiivinen ja toimiva kuva kisatapahtumasta”, sanoi järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Raimo Tamminen.

Stoch loistosuorituksilla voittoon - Larinnolta hirmuhyppy ensimmäisellä kierroksella

Maailmancupin kärkimies Kamil Stoch ei pettänyt, vaan jatkoi siitä mihin Salpausselällä jäi. Puolalainen voitti toiseksi tulleen Severin Freundin vajaan neljän pisteen erolla. Viimeinen palkintopallisija meni Norjan Anders Bardalille.

Suomalaisittain kisassa hypättiin hieman alakanttiin. Paras suomalainen oli jälleen Anssi Koivuranta sijalla 13. Koivuranta ruoti tekniikkaansa, muttei myöskään ilmoittautunut Puijon suurmäen suurimpiin kannattajiin. Koivurannan hypyt kantoivat 121,5 ja 123 metriä.

”Nousujohteinen päivä. Ihan ok tulos eikä tullut ihan jämäpisteitäkään. Olen tyytyväinen että pystyin joka hypyllä petraamaan.”

”Tekniikkaa pitää parantaa, mutta on tämä hyppääminen mennyt hyvään suuntaan. En tunne enkä aisti tuota mäkeä yhtään. Meen vähän, miten sattuu tulemaan”, Koivuranta jatkoi tuttu pilke silmäkulmassa.

Lauri Asikainen sijoittui kilpailussa sijalle 17. Avauskierroksen jälkeen kolmantena ollut Ville Larinto tipahti toisen kierroksen hypyllään sijalle 21.

Larinto hyppäsi loistavan hypyn ensimmäisellä kierroksella. 129 metrinen hyppy riitti ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmanteen sijaan. Larinnon toinen kierros ei onnistunut samalla tavalla ja hyppy jäi 108 metriin.

”Ensimmäinen hyppy oli loistava ja tuli sellainen deja vu -tunne, että on joskus ennenkin hypännyt 129 metriä tuosta mäestä. Toisella kierroksella oli hivenen outo tilanne olla tornissa viimeisten hyppääjien joukossa ja jännitti aivan törkeästi. Ensimmäinen hyppyni osoitti että taidot ovat tallella ja se on hyvä.”

Päävalmentaja Pekka Niemelä oli erittäin tyytyväinen Larinnon nousuun syvistä vesistä takaisin pinnalle.

”Tänään nähtiin Villen potentiaali mäkihyppääjänä. Tämä lupaa hyvää kauden loppuun ja tuleville vuosille. En pidä minään ihmeenä, että toiseen hyppyyn tuli puristusta, koska kolmeen vuoteen loukkaantumisten jälkeen ei ole tullut onnistumisia. Tämä on kova juttu ja nyt mennään eteenpäin, taaksepäin ei tarvitse katsoa.”

Seuraavaksi mäkisirkus siirtyy Kuopiosta Norjan Trondheimiin.