23.3.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Asikaisen kilpailu jäi yhteen kierrokseen

[caption id="attachment_6201" align="alignright" width="300"] Asikainen[/caption]

Slovenian Planicassa hypätyssä maailmancupin päätöskisassa suomalaisista ainoana karsinnasta kisaan hypännyt Lauri Asikainen jäi tänään ulos toiselta kierrokselta. Sumuisissa vesisade olotiloissa Asikaisen ensimmäisen kierroksen hyppy liiteli 126 metriin tuoden pisteitä 112. Asikaisen tulos riitti 42 sijaan.

"Eihän tuohon sijoitukseen voi tytyväinen olla. Aika mahdottomat oli tänään kelit ja ei oikein saanut hyvää fiilistä ja tatsia päälle kisaan."

Suomalaisten mäkikausi päättyy ensi viikonloppuna hypättäviin SM-kisoihin Rovaniemellä ja Rukalla.

"SM-kisoihin lähdetään vielä vetämään homma kunnialla loppuun ja pakettiin. Nyt on maailmancup laitettu kasaan ja siihen vielä kotimaan karkelot vedetään hyvin", kommentoi Asikainen.

Voiton kauden viimeisessä kisassa vei Slovenian Peter Prevc. Toisella kierroksella Prevc liiteli komeasti 142 metriin tehden uuden mäkiennätyksen. Toiseksi tuli Saksan Severin Freund ennen kolmanneksi hypännyttä Norjan Anders Bardalia.

Maailmancupin kokonaiskisan voitti Puolan Kamil Stoch, joka oli päivän kisassa neljäs. Maailmancupin paras suomalainen oli Anssi Koivurannan 19:s sija.