9.9.2012← Takaisin

Mäkihyppääjät tekivät historiaa Continental Cupissa

Suomalaista mäkihyppyhistoriaa kirjoitettiin viikonlopun aikana mäkihypyn Continental Cupissa Lillehammerissa, kun lauantain kilpailussa Julia Kykkänen hyppäsi palkintopallille. Ennennäkemätöntä oli myös se, että kisaan osallistuneet kaikki kolme suomalaisedustajaa saivat pisteitä.

[caption id="attachment_3179" align="alignleft" width="150" caption="Julia Kykkänen"][/caption]

Julia Kykkänen hyppäsi viikonlopun kilpailuissa hyviä hyppyjä. Ihan nappihyppyjä ne eivät kuitenkaan olleet.

”Tosi hyvä viikonloppu takana. Julia hyppäsi historiallisesti ensimmäistä kertaa palkintopallille ja Noora Heikkinen heti pisteille ensimmäisessä kansainvälisessä kisassaan. Julia paransi molemmissa kilpailuissa toisella hypyllään, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen”, tiivisti valmentaja Kimmo Kykkänen viikonlopun saldoa.

Kykkänen hyppäsi viikonloppuna sijat 3. ja 12. Kykkäsen sijoitus kesän Continental Cupissa on neljäs.

Miehet taistelivat kovaa keliä vastaan

Kokonaisuudessaan Lillehammerin viikonloppu oli mäkihyppääjille raskas. Erityisesti miesten kilpailu oli haastava jo aikataulun suhteen, kun lauantain kilpailu alkoi vasta klo 20.00 ilman koekierrosta myrskytuulen haitattua kilpailun alkua. Sunnuntain kilpailu oli vuorostaan aikataulutettu alkamaan klo 8.30.

B-maajoukkueen ollessa tulessa Continental Cupissa parhaaseen suoritukseen kovassa seurassa ylsi Lauri Asikainen ollen lauantain kilpailussa kahdeksas (8.). Voittoon hyppäsi Saksan Andreas Wellinger ja toiseksi Itävallan Wolfgang Loitzl.

”Rankka viikonloppu on takana, mutta nuori joukkue selviytyi siitä hienosti. Erityisesti lauantaina Laurin oma paras sijoitus ilahdutti. Mukana oli maailmancupin nimimiehiä, joten kisat olivat tasokkaita”, valmentaja Kimmo Savolainen kertoi.

Asikainen  hyppäsi myös sunnuntaina parhaiten, ollen 16. Asikaisen takana Sami Niemi saalisti sijat 27. ja 18. Epäonninen Ossi-Pekka Valta hylättiin sunnuntaina painosäännön vuoksi. Kansainvälisen hiihtoliiton vaaka näytti kilon alle sallitun lukeman.

Mäkihypyn A-maajoukkue on leireillyt Obersdorfissa valmistautuen ensi viikonlopun Kesä SM-kisoihin, jotka hypätään Lahdessa.

Viikonloppuna hypättyjen Lillehammerin Continental Cupin -kilpailujen tulokset kokonaisuudessaan (kaksi kilpailua sekä naisilla että miehillä).