4.12.2016← Takaisin

Määttä ja Ahonen eivät yltäneet pisteille Saksassa

Jarkko Määttä hyppäsi 41:nneksi ja Janne Ahonen 45:nneksi mäkihypyn maailmancupin kauden kolmannessa henkilökohtaisessa kilpailussa Klingenthalissa sunnuntaina. HS140-mäen kisan ykkössijan vei Slovenian nuori Domen Prevc.

Jarkko Määtän 125,0 metriä kantanut leiskautus HS140-mäestä toi suomalaiselle 113,0 pistettä kilpailu-urakan päättyessä sunnuntaina siis ensimmäiselle kierrokselle. Janne Ahonen puolestaan keräsi 122,5 metrin loikalla 109,9 pistettä.

“Ehkäpä yritystä oli liikaa. Aamulla oli tosi heikko olo. En tiedä, vaikuttiko suoritukseen, mutta ei ainakaan 100-prosenttinen olo”, 41:nneksi päätynyt Määttä pyöritteli kisan jälkeen kertoen päivästä.

Kilpailun toinen suomalainen, Ahonen puolestaan oli pettynyt kisasuoritukseensa, sillä koekierros ja lauantainen vapaa harjoitus sujuivat mallikkaammin.

“Harmittava kilpailuhyppy hyvän koekierroksen ja eilisen vapaan harjoituksen jälkeen. Koekierros oli jo lähellä hyvää, mutta sitten kisaan vähän liikaa intoa ja tulos jäi todella vaisuksi”, Ahonen tiivisti viikonlopun jatkaen kuitenkin, ettei päätä pidä painaa puskaan.

“Tästä jatkamaan samaa, meneillään olevaa suuntaa, mutta unohtaen tuon viimeisen hypyn”, 45:nneksi hypännyt Ahonen pohti.

Sunnuntain kilpailussa korkeimmalle korokkeelle kiipesi avauskierroksen jälkeen neljäntenä ollut Slovenian Domen Prevc 140,0 ja 141,0 metriä kantaneilla hypyillä. 136,5 ja 143,0 metriä hypännyt norjalainen Daniel Andre Tande ponnisti kakkoseksi ja Itävallan Stefan Kraft kolmanneksi 138,0 ja 140,0 metrin suorituksillaan. Voittajakolmikko mahtui lopputuloksissa 2,1 pisteen sisään.

Cupin kärjessä Saksan viikonlopun jälkeen on 220 pisteen turvin ja kaksi henkilökohtaista voittoa napannut Domen Prevc. Tänään 11:nneksi päätynyt Saksan Severin Freund on kakkosena ja Tande kolmantena. Suomalaisista Määttä löytyy taulukosta 36:nnelta sijalta ja Ville Larinto 39:nneltä pykälältä.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Lillehammerissa.