Uutisen päiväys

3.12.2019← Takaisin

Lunta tupaan IV – Imatralla hypätään mäkeä ja hiihdetään heinäkuussa

Imatran Pallo-Veikot järjestää 1.7.2020 Ukonniemen Stadionilla Lunta tupaan -tapahtuman Superpesisottelun yhteydessä. Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Tällä kertaa Imatralla hypätään myös mäkeä.

Tapahtumaa varten Ukonniemeen rakennetaan K12-hyppyrimäki. Illan ohjelmassa on yhdistetyn kilpailu, jossa mukana on Suomen yhdistetyn maajoukkue kokonaisuudessaan.

Mäen alastulorinne lumetetaan ja vauhtimäkeen tulee muovilatu. Korkeuseroa mäessä on 12 metriä ja nopeus parhaimmillaan 40 km/h. Yhdistetyn kilpailun hiihto-osuus suoritetaan rullilla Ukonniemen rullahiihtoradalla.
Kilpailun mäkiosuus hypätään ennen Superpesisottelua ja hiihto-osuus kilpaillaan ottelun tauolla.

Lunta tupaan -tapahtuma on järjestetty aiemmin kolme kertaa. Edellisellä kerralla vuonna 2018 Ukonniemessä kilpailivat sprinttihiihtäjät vapaan tyylin sprintissä ja tapahtumaa oli seuraamassa noin 2500 katsojaa.

Vuonna 2016 Ukonniemessä ladulla olivat ampumahiihtäjät yli kolmetuhatpäisen yleisön edessä ja ensimmäisellä kerralla nyt jo edesmenneellä Linnalan kentällä sivakoivat sprinttihiihtäjät perinteisen tyylin sprinttikisassa keräten ennätysyleisön, lähes 4000 katsojaa.

- Mäkihyppyteemaa on pyöritelty useampi vuosi. Tämän syksyn aikana saatiin monta asiaa ratkeamaan, kiitos loistavien yhteistyötahojen, jotka ovat lähteneet innolla projektiin mukaan. Suurin hatunnosto yhdistetyn maajoukkueen suuntaan, he olivat heti täysillä tulossa mukaan, kertoo IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Suomen yhdistetyn maajoukkue on juuri aloittanut kilpailukautensa. Viikonloppuna joukkue kilpaili Ruka Nordicissa kauden ensimmäisessä maailmancupissa. Maajoukkueeseen kuuluvat; Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Wille Karhumaa ja Perttu Reponen, joista tosin Reponen ei osallistunut sairastumisen vuoksi kotimaan maailmancupiin.

Yhdistetyn joukkue on innolla mukana uusissa tempauksissa, eikä tälläkään kertaa jättänyt käyttämättä tilaisuutta olla edistämässä eri lajien välistä yhteistyötä.

- Myö ollaan riittävän pöljiä, että ollaan valmiita jokaiseen hullutukseen, mikä tielle osuu. Urheilijat lähtivät innolla mukaan, katsotaan, joutuuko sitä itsekin urheilemaan, pohtii maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen.

Lisää tapahtuman ohjelmasta, tarkemmasta aikataulusta ja pääsylipuista, sekä VIP-paketeista ja yhteistyökumppaneista on luvassa myöhemmin.

Kuva: SHL / Jesse Väänänen