Uutisen päiväys

29.7.2014← Takaisin

Lidl-ryhmä jo tositoimissa

   

  [caption id="attachment_6613" align="alignleft" width="300"] Testit ovat osa Vuokatin leiriä. Juha Viholainen tallentaa tarkasti poikien tulokset.[/caption]

  Kesä on parhaimmillaan, mutta yhdistetyn juniorit ovat jo täydessä vauhdissa valmistautumassa tulevaan kauteen. Tämän kesän toinen leiri antoi osviittaa siitä, että Lidl-ryhmä on mennyt eteenpäin.

  -          Poikien taso on noussut viime vuodesta ja näyttää siltä, että pystymme koko ajan tehostamaan valmennustamme, kertoo ryhmän vastuuvalmentaja Juha Viholainen.

  Lidl-ryhmä valmentautuu nyt viidettä vuotta yhdessä ja vuosittain ryhmään on tullut uusia poikia. Tänä keväänä ryhmään pääsi kaksi uutta poikaa. Juha Viholainen on tyytyväinen ryhmän kokoonpanoon ja motivaatioon.  Jatkuvuus on tuonut ryhmälle mahdollisuuden kehittyä ja tehostaa valmennusta.

  -          Olemme pystyneet tehostamaan valmennusta kaiken aikaa ja tänä vuonna olemme jakaneet harjoittelua eri tavalla leirin sisällä. Tämän teemme poikien leirikäyttäytymisen  ja jaksamisen vuoksi.

  [caption id="attachment_6614" align="alignleft" width="300"] Kesäleirillä leirikisaan sisältyy soutua, rullasuksihiihtoa ja suunnistusta, soutuosuus lähdössä.[/caption]

  Tällä jaksolle meillä on alkuviikolla hermotus- ja hyppypainotteisia harjoituksia ja loppuviikolle painottuvat kestävyysharjoitukset, pohtii Viholainen.

  -          Emme unohda myöskään monipuolisuutta emmekä leikkimielisyyttä, näin saamme harjoittelun tehostumaan entisestään,

  Ilonpilkahduksia

  Leireillä harjoittelu maistuu pojille ja monipuolinen tekeminen innostaa poikia kisailemaan keskenään miltei kaikissa asioissa.

  -          Leirille on aina mukava päästä, täällä voin treenata muiden kanssa, eikä tarvitse yksin treenata, miettii Aleksi Immonen.

  [caption id="attachment_6615" align="alignleft" width="300"] Vuokatin rinteet tarjoavat haastavat harjoittelumaastot.[/caption]

  Topi Kuusisto on myös hyvillään muiden kanssa treenaamisesta ja erityisen ilahtunut hän on siitä, että samaan aikaan Lidl-ryhmäläisten kanssa Vuokatissa on mukana myös A-maajoukkueen kilpailijoita.

  -          On hienoa nähdä myös MM-ryhmäläisiä ja pelata heidän kanssaan leikkimielistä kilpailua. Tämä antaa intoa lisää tähän touhuun, naureskelee Topi.

  Valmentajaa puolestaan ilahduttaa se, että poikien testitulokset ovat kehittyneet kaiken aikaa.

  -          Testien avulla näemme, miten mm. poikien nopeus ja kimmoisuusominaisuudet ovat kehittyneet.  Näyttää siltä, että näistä näkyy ilahduttavia tuloksia, tutkiskelee Viholainen.

  Oman mielihyvän Lidl-junioreiden kehittymisessä tuo myös se, että osa pojista on kehittynyt niin hyvin, että heille ovat avautuneet myös MM-ryhmän ovet.

  -          Tähän me tähtäämmekin. Pyrimme nostamaan ryhmän tasoa ylöspäin kaiken aikaa, jotta saisimme porukkamme yhtenäisemmäksi ja jatkossa heillä olisi mahdollisuus nousta myös A-maajoukkueeseen, miettii Viholainen.

  Teksti ja kuvat: Terttu Karhumaa