14.1.2017← Takaisin

Leinonen paras suomalainen Continental Cupissa

Kuusamon Rukalla kilpaillaan tänä viikonloppuna yhdistetyn Continental Cupissa kahden kisan verran. Tapahtuma alkoi jo perjantaina HS142-mäessä hypätyillä virallisilla harjoituksilla ja PCR:llä, jotka vietiin läpi erinomaisissa tuuliolosuhteissa.

Valitettavasti lauantaina sama meno ei kelien puolesta jatkunut, vaan hankalasta suunnasta puhaltaneen tuulen vuoksi viikonlopun ensimmäinen kilpailu siirrettiin iltapäivälle. Iltapäivälläkin olosuhteet olivat edelleen hieman haastavat, mutta kisakierros vietiin onnituneesti läpi.

Mäkikierroksen pisimmät hypyt nähtiin norjalaisten Harald Johnas Riiberin ja Sindre Ure Soetvikin toimesta. Riiber voitti mäkiosuuden 130,0-metrisellä leiskautuksella. Soetvik lähti hiihto-osuudelle 19 sekuntia Riiberin perässä 140,5-metrisen hyppynsä ansiosta. Saksan Maximiliam Pfordte lähti hiihtokisaan numerolla kolme, 22 sekuntia ensimmäisen takana.

Suomalaisista mäessä parhaiten pärjäsi Mikke Leinonen, joka hyppäsi 125,5 metriä ja lähti hiihto-osuudelle minuutin ja 20 sekuntia keulamiehen perässä. 10 kilometrin hiihto-osuudella itävaltalaiset jättivät norjalaiskolmikon taakseen kolmoisvoitolla.

Lukas Greiderer voitti kilpailun ajalla 27.51,3. Martin Fritz tuli maaliin 26,5 sekuntia hänen takanaan, Harald Lemmerer ylitti maaliviivan 43,2 sekuntia voittajaa perässä tullen kolmanneksi.

Continental Cupin johtajan vihreä liivi vaihtoi myös omistajaa, kun Fritz sai vetää sen ylleen. Kaikki kolme itävaltalaista kommentoivat mäkiosuuden olleen vaikea ja toivoivat huomiselle, sunnuntaille parempaa hyppykeliä.

Mikke Leinonen jatkoi mäkiosuudella nähdyllä tasolla ja hiihti suomalaisista maaliin ensimmäisenä sijoittuen kahdeksanneksi.

Suomalaispanos oli kaikkiaan vahvaa, kun pisteille ylsivät myös vasta vuonna 2000 syntynyt Atte Kettunen (16.), Jim Härtull (23.), Kettusen ikätoveri Wille Karhumaa (28.) ja Jussi Salo (29.). Atte Korhonen päätyi 31:nneksi, Olli Salmela 35:nneksi ja Otto Niittykoski 44:nneksi. Matti Herola ei startannut kisaan lainkaan.