6.10.2014← Takaisin

Kesä GP:n päätös oli suomalaisille synkkä - Lauri Asikainen säväytti

Mäkihypyn viimeinen kesä-GP -osakilpailu Saksan Klingenthalissa oli suomalaisryhmälle pettymys. Neljästä hyppääjästä ainoana toiselle kierrokselle pääsi Lauri Asikainen, joka sijoittui lopulta 12:ksi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Asikainen oli viidentenä. Asikainen hyppäsi ensimmäisellä kilpailukierroksella 129 ja toisella 130 metriä.

Muiden hyppääjien osalta kilpailu oli synkeämpi. Sami Niemi jäi niukin naukin toiselta kierrokselta sijoittuen lopulta sijalle 32, Anssi Koivuranta löytyi lopputuloksista sijalta 47. Olli Muotka jäi perjantaiseen karsintaan.

Vaikka sijoitukset olivat huonompia kuin harjoitushypyt antoivat olettaa, päävalmentaja Jani Klinga ei kuulostanut kilpailun jälkeen pettyneeltä.

- Toistoa ja sitä kautta tasaisuutta. Sitä ryhmän hyppääminen vaatii. Lauri Asikaisen hyppääminen on jo erittäin hyvää tasoa ja hyvä sijoitus ei ollut mikään yllätys. Harmi, että toisen kierroksen hyppy tiputti miehen kymmenen parhaan joukosta.

Myös heikommin sijoittuneiden otteissa löytyi kehuttavaa.

- Jos ajatellaan Sami Niemen hyppyjä, hän veti koekierroksella vielä mainion siivun ja pärjäsi harjoituksissa hyvin. Kilpailuhyppy meni sitten tasoon nähden heikommin. Samilla hypyn löytyminen on ihan lähellä, joten en ole liian huolissani.

Anssi Koivurannalla oli Klingenthalissa vaikeampaa.

- Anssilla oli vaikeata oikeastaan koko ajan. Yrittämisestä onnistuminen ei ollut kuitenkaan kiinni. Hyppäämisen rytmi on nyt hakusessa, se korjaantuu toistolla.

Kilpailun voitti Saksan Richard Freitag. Toiseksi sijoittunut Tshekin Roman Koudelka jäi saksalaisesta kolme pistettä. Kilpailun kolmas oli Norjan Rune Velta.

Klingenthalin jälkeen hyppääjillä on luvassa noin kuukauden tauko ennen talvikauden alkua. Seuraava viikko kuluu Suomessa kotimaisemissa, sen jälkeen jatketaan kilpailuilla Lahdessa ja Oberstdorfissa. Varsinainen cupkausi alkaa 19.11. samassa paikassa eli Klingenthalissa.

- Tasaisuuden ja varmuuden löytäminen on nyt olennaista.

Riveihin on tulossa kenties pikapuoliin kokenutta täydennystä. Janne Ahosen kuntoutus on Klingan mukaan edennyt aikataulussa. Jos kaikki sujuu hyvin, legenda pääsee hyppäämään jo marraskuun aikana.