13.9.2015← Takaisin

Larinto kahdeksas Almatyssa - suomalaisilta selkeä tasonnosto

Mäkihypyn kesä GP -sarjan Almatyn osakilpailut päättyivät suomalaisittain tyytyväisiin mieliin. Ville Larinto nosti selkeästi tasoaan ja hyppäsi kahdeksanneksi. Harri Olli oli sunnuntain kilpailussa 20:s.

Larinto hyppäsi ensimmäisellään 128,5 metriä ja toisellaan 134 metriä. Toinen hyppy oli selkeästi yksi kierroksen parhaista. Ensimmäistä kertaa Almatyssa hypännyt Larinto oli päivän hyppyihin luonnollisesti tyytyväinen.

”Tänään oli kyllä mukava hypätä. Eilen ei tosiaan ollut paras mahdollinen fiilis kisan jälkeen. Tiesin, että olen treeneissä hypännyt hyvin, hain sitä fiilistä. Hypyssä on useita pieniä asioita, joiden kanssa pitää olla tarkkana. Kun asento muuttuu, ponnistus hankaloituu. Tänään tuntui jo hyvältä”, analysoi Larinto.

”Suosikkimäkien joukkoon ei Almaty kyllä yllä. Aika korkealta pudottaa, mutta niin taitavat nämä kaikki uudet mäet tehdä”, jatkoi Larinto.

Harri Ollin hypyt kantoivat 124 ja 130 metriä. Ensimmäinen epäonnistui selkeästi.

”Ensimmäinen hyppy onnistui eilen ja toinen tänään. Kun vielä saan ne samaan kisaan, niin sitten voidaan jo miettiä tulostakin. Rutiinitekemisen taso nousee koko ajan ja uskon, että talvea kohti hyppykunto myös nousee”, tiivisti Olli viikonlopun kisarupeaman.

Päävalmentaja Jani Klinga nosti sunnuntain kilpailusta esille sekä Larinnon tasonnoston eilisestä sekä Ollin toisen kierroksen parannuksen.

”Villen tasonnosto oli selkeä. Tekninen suorittaminen parani huimasti eilisestä. Toisen kierroksen hyppy oli kokonaisuudessaan yksi kisan parhaimmista. Harrilla taas erittäin positiivista oli toisella kierroksella ensimmäisen kierroksen ongelman korjaaminen ja ponnistuksen suuntauksen muuttaminen kesken kisaa. Se kertoo hyvästä analysoinnista ja sen käsittelystä”, iloitsi Klinga.

Kilpailun voittoon hyppäsi Japanin Junshiro Kobayashi ennen eilistä voittajaa Itävallan Stefan Kraftia ja maanmiestään Kento Sakuyamaa.

Tulokset kokonaisuudessaan

Kesä GP:n tulostilanne ennen viimeistä 27.9.2015 hypättävää Hinzenbachin osakilpailua

Suomen mäkihyppääjät suuntaavat ensi viikonlopuksi Vuokattiin, jossa kilpaillaan sekä mäkihypyn että yhdistetyn kesä SM-kisat 18.-19.9.2015.