10.12.2016← Takaisin

Kykkänen taas pisteille maailmancupissa

Julia Kykkäsen urakka mäkihypyn naisten maailmancupissa jatkui lauantaina Venäjän Nizni Tagilissa. Läpi viikonlopun hyviä suorituksia tehnyt suomalainen päättyi kauden kolmannessa kisassa 27:nneksi pistein 173,3.

Avauskierroksella Kykkänen leiskautti HS100-mäestä 90,5 metriä toisen kantaessa 76,0 metriin. Valmentaja Kimmo Kykkäsen mukaan toisen kierroksen lyhyemmästä hypystä huolimatta kisa sujui lauantaina kelvollisesti. Suomalainen joutui muutaman muun kilpasiskon kanssa haastavien säiden armoille jälkimmäisellä kierroksella.

“Julia hyppäsi hyvin, toisella kierroksella tuli sivupuuska kummulla ja hyppy oli sitä myöten selvä. Siinä ei ollut tuohon väliin mitään tehtävissä. Ei se ollut teknillisesti huono hyppy, samanlainen kuin kaikki muutkin. Keli oli tällainen kuin oli, muutama muukin joutui tuulen riepoteltavaksi. Tämä on ulkoilmaurheilua ja tällaista voi sattua”, päävalmentaja Kimmo Kykkänen tuumasi.

Kykkästen viikonloppu on sujunut kaikkiaan hyvin. Edes karsinnan siirtyminen perjantailta lauantaille ei ole vaikuttanut tekemiseen.

“Ei (eilinen) vaikuta mihinkään. Eilisissä treeneissä Julia oli sijoilla 7-14 jokaisella kierroksella. Tänäänkin karsinnassa tuli hyvä hyppy ja kisahypyt olivat samanlaisia. Ei sille mitään mahda, jos jytkäisee puuskan”, Kimmo Kykkänen kertasi viikonlopun antia.

Kilpailun voiton vei 91,5 ja 95,5 metriä hypännyt ja 229,6 pistettä kerännyt norjalainen Maren Lundby. Itävallan Daniela Iraschko-Stolz taipui kakkoseksi 5,5 pisteen erolla, Japanin Sara Takanashi puolestaan ponnisti kolmanneksi 11,3 pistettä voittajaa perässä.

Maailmancupin kokonaiskisan kärjessä olevan Takanashin viiden kisan voittoputki meni poikki mukaan luettuna viime sesonki. Kykkänen on tällä hetkellä 19:nnellä sijalla.

Kuluvan kauden seuraava kisa karsintoineen loikataan huomenna samasta HS100-mäestä.