Uutisen päiväys

17.1.2016← Takaisin

Kykkänen paransi sijoitustaan pykälällä

​Ainoa suomalaisedustaja Julia Kykkänen paransi naisten mäkihypyn maailmancupissa sunnuntaina sijoitustaan lauantaihin verrattaessa pykälällä.

Kokonaistilanteessa 15:ntenä oleva Kykkänen ponnisti kauden viidennessä kisassa sijalle 14.

Suomalaisen mukaan hänen viikonloppunsa sujui nousujohteisesti, sillä tuloksen parantuessa myös suoritusten laatu meni parempaan suuntaan läpi viikonlopun.

"Hypyllisesti ihan ookoota. Ne olivat parempia kuin eilen," Kykkänen tiivisti sunnuntain kisan annin lyhyesti.

Voittoon Sapporon HS100-mäestä ponnisti kotiyleisön iloksi Sara Takanashi 97,0 ja 94,0 metriä kantaneilla loikilla. Seuraavat podium-paikat menivät itävaltalaisten leiriin, kun Daniela Iraschko-Stolz oli kakkonen ja Jacqueline Seifriedsberger kolmas.

Yhtä lukuunottamatta jokaisen kisan ykkössijan kuitannut Takanashi johtaa maailmancupia ennen Iraschko-Stolzia ja Itävallan Chiara Hölzliä.

Kykkänen oli siis 14:s hypyillä, joille tuli pituutta peräti 93,5 ja 78,5 metriä. Lauantaina hän päätyi viikonvaihteen avauskisassa 15:nneksi.

Kokonaistilanteen kärjessä olevan Takanashin hallitsema maailmancup-kausi jatkuu ensi viikonloppuna jälleen Japanissa, kun vuorossa ovat Zaon kilpailut. Kykkäsen mukaan viikolla ei tehdä mitään sen kummempia poppakonsteja tulevia kisarupeamia varten.

"Viikolla käydään varmaan lentopalloa pelaamassa", suomalaishyppääjä pohti ohjelmaa ennen Zaon kisoja. Ensimmäinen kilpailu on ohjelmassa perjantaina ja toinen lauantaina.