Uutisen päiväys

13.12.2015← Takaisin

Kykkänen myös sunnuntaina pisteille

Julia Kykkäsen viikonloppu Nizhni Tagilin mäkihypyn maailmancupin kisoissa sujui varsin positiviisissa merkeissä.

Sunnuntaina suomalainen oli HS100-mäen toisessa kilpailussa 12:s. Lauantaina Kykkänen ponkaisi kuudennelle sijalle.

"Viikonloppu oli kokonaisuutena hyvä, pikkuisen parempi kuin Lillehammerissa".

"Mäki oli parempi, minun oli helpompi hypätä. Hypyt olivat parempia ja rennompia, Kykkänen jutteli sunnuntaina kilpailuiden tauottua".

Naisten mäkihypyn maailmancup jäi Venäjän kisojen jälkeen joulutauolle. Cup jatkuu 
jälleen tammikuun puolessa välissä Sapporossa. Kykkänen pääsee täten viettämään joulun pyhät perheensä parissa.

"Ihan kiva, että saa olla joulun ja uudenvuoden perheen kanssa, suomalainen huomautti".

Maailmancupin kokonaistilanteen kärjessä on sunnuntaina voittanut Japanin Sara Takanashi 280 pisteellä ennen Itävallan Daniela Iraschko-Stoltzia ja niin ikään Japanin Yuki Itoa. Kykkänen on sijalla 13 kerättyään 62 pistettä.

Miesten sunnuntain HS134-mäen kilpailussa nähtiin kaksi suomalaista, kun sekä Lauri Asikainen että Harri Olli selvittivät karsinnan.

Kisassa tie nousi kuitenkin kummallakin pystyyn ensimmäisen kierroksen jälkeen. Asikaisen 114,5 metrin leiskautus riitti 33:nteen sijaan, Olli puolestaan oli 41:s hypyllä, joka kantoi 110 metriä.

"Tänään tuli huono suoritus, ei sen kuulunutkaan riittää jatkoon. Rentous puuttui, kisahypyissä on ollut vähän samaa ennenkin. Karsintahyppy oli vähän sinne päin", Asikainen pohti.

Harri Olli puolestaan näki viikonlopussa myös hyviä asioita, vaikka sunnuntain kisa jäikin yhteen hyppyyn. Suomalaisen mukaan tuuliolot vaikuttivat eroihin.

"Viikonlopusta ei tullut ihan täyttä katastrofia, kun tänään pääsin kisaan mukaan. Usko omaan tekeemiseen palautui, pystyin nollaamaan perjantain".

"Metrieroja tuli kun kelierot vaihtelivat", Olli kertoi sääolosuhteista.

Kilpailun voitti Slovenian Peter Prevc ennen kakkoseksi sijoittunutta Itävallan Michael Hayböckia ja kolmanneksi hypännyttä Norjan Johann Andre Forfangia. Miesten maailmancup jatkuu viikon kuluttua Sveitsin Engelbergissä.

Naisten tulokset
Miesten tulokset