28.2.2016← Takaisin

Kykkänen 91 metrisillä 22:s Almatyssa

Julia Kykkänen on sijoittunut 22:nneksi Kazakstanin Almatyssa kilpaillussa naisten mäkihypyn maailmancupissa. Susanna Forsström oli kilpailun 35:s.

Kykkäsen molemmat ponkaisut kantoivat 91 metriä. Pisteitä Kykkänen keräsi yhteensä 193,5.

Kilpailun jälkeen Kykkänen oli todella harmissaan. Hypyn palaset eivät loksahda kohdilleen harjoituksissa eikä kilpailuissa.

”Vauhti ylämäessä on nyt hyvä, mutta ponnistuksen rytmi aivan hakusessa. Eilen meni ensimmäinen hyppy ohi keulalta ja tänään toinen”, puuskahti Kykkänen.

”Hyppy tuntuu ihan hyvälle teknisesti, mutta pari metriä uupuu, jotta top kymppiin olisi asiaa”, jatkoi Kykkänen.

Susanna Forsströmin hypyissä näkyy kilpailemattomuus ja hyvin pienellä parannuksella paikka toiselle kierrokselle aukeaisi.

”Eilen Susanna olisi hyvällä alastulolla ollut heittämällä toisella kierroksella. Tekeminen paranee koko ajan ja seuraava askel ylöspäin on jo lähellä”, analysoi valmentaja Kimmo Kykkänen.

Kilpailun voittoon liiteli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Japanin Sara Takanashi. Toiseksi ylsi Itävallan Daniela Iraschko-Stolz ja kolmanneksi Slovenian Maja Vtic

Mäkihypyn maailmancup päättyi naisten osalta toistaiseksi Almatyyn, koska Romanian Rasnoviin kalenteroitu päätösviikonloppu on peruttu. Päätösviikonloppu pyritään kalenteroimaan maaliskuulle. Maailmancupia johtaa Takanashi ja Kykkänen on selkäongelmien siivittämän kauden loppupuolella sijalla 21.