kisataan maailmancupin pisteistä myös maastohiihdossa ja yhdistetyssä.

19. Sanni Tuomisto (FIN) 73,5

********************************
    TIEDOTE 15.2.2014

Naisten FIS Continental Cup Lahden uusitussa normaalimäessä Saksan juhlaa - kaksoisvoitto

Lauantai-iltana Lahden normaalimäestä hypätystä naisten FIS Continental Cupin kilpailusta muotoutui Saksan juhlaa. Kilpailun voittoon ponnisti ylivoimaisesti Juliane Seyfarth, joka hyppäsi ensimmäisellään 94 metriä ja toisellaan kilpailun pisimmän hypyn 95 metriä.

Saksan Anna Hafele hyppäsi toisellaan niinikään 95 metriä ja nousi lopputuloksissa seitsemänneltä sijalta toiseksi.  Norjan ainoa edustaja kilpailussa, Anna Odine Ström hyppäsi 90,5 ja 92 metriä sijoittuen kolmanneksi. Venäjän Sofya Tikhonova oli 4:s ja USA:n Nina Lussi oli 5:s. Saksan Ramona Straub kaatui toisen kierroksen hyppynsä (94,5 m), mutta sijoittui tästä huolimatta kuudenneksi.

Juliane Seyfarth yllättyi ylivoimastaan päivän kilpailussa - Kilpailu meni osaltani yllättävän hyvin. Harjoituksissa en saanut vielä pitkiä hyppyjä, mutta säästin ne näköjään kilpailuun. Siinä mielessä voitto oli tänään yllätys, hän sanoi. - On hienoa, että naiset ovat päässeet mukaan olympialaisiin. Harmittavasti en tällä kertaa päässyt Saksan joukkueeseen, mutta neljän vuoden päästä aion olympialaisissa hypätä, päivän voittaja kertoi.

LHS:n Susanna Forsström oli parhaan suomalaisena 9s. Forsström hyppäsi ensimmäisellään 80,5 metriä ja toisellaan 87,5 metriä. Muista suomalaisista Sanni Tuomisto olo 19:s. Jenny Rautionaho loukkasi itseään ensimmäisessä 80 metriä kantaneessa hypyssään eikä pystynyt hyppäämään enää toisella kierroksella.   - Olen joutunut jättämään harjoituksia väliin penikoiden kipeytymisen vuoksi. Tämä vaikeuttaa tällä hetkellä hyppäämistä liian paljon, totesi Forsström.

Naisten FIS Continental Cupin kilpailu oli ensimmäinen kansainvälinen kilpailu Lahden uusitusta normaalimäestä (HS100). Kilpailu oli samalla ensimmäinen naisten yleisen sarjan kilpailu Lahdessa. Kilpailuun osallistui 21 hyppääjää kuudesta eri maasta. Lahdessa hypätään sunnuntaina klo 10.00 alkaen toinen kilpailu.