Uutisen päiväys

22.1.2017← Takaisin

Kolme suomalaista pisteille yhdistetyn maailmancupissa

Ilkka Herola piti parasta suomalaisvauhtia sunnuntaina yhdistetyn maailmancupin kauden 12:nnessa kisassa Ranskan Chaux-Neuvessa. Kolme peräkkäistä 12:tta sijaa napannut suomalainen on kokonaistilanteessa jo 10:nnellä sijalla.

HS118-mäkiosuuden jälkeen vasta 30:ttä paikkaa miehittänyt ja kärkeä vajaat puolitoista minuuttia perässä ollut Ilkka Herola teki ladulla hyvää työtä ollen koko hiihdossa peräti toiseksi nopein.

"Mäessä samantyyppistä ongelmaa, mitä oli koko viikonlopun. Molempina päivinä pilasin kisani jo mäessä. Hiihtoon oli pakko lähteä yksin tekemään duunia. Tuon parempaan ei ladulla pysty", Herola pyöritteli.

Eero Hirvonen päätyi sunnuntaina 14:nneksi. Kokonaiscupissa kahdeksantena oleva suomalainen teki ladulla Herolan tavoin hienoa työtä, sillä 10 kilometrin hiihtoon hän lähti sijalta 29, ainoastaan kaksi sekuntia Herolaa edellä. Hirvonen oli hiihtoajoissa neljänneksi nopein.

"Mäessä ei tullut onnistumista, paras terä oli koko viikonlopun poissa hyppäämisestä. Tänään hiihto oli kuitenkin paljon parempaa kuin eilen, tosin aika iso kiitos siitä kuuluu Ilulle (Ilkka Herola), jonka peesissä pääsin hiihtämään", päivän toiseksi paras suomalainen anaylsoi.

Myös Leevi Mutru jatkoi hienoa pisteputkeaan, sunnuntaina tuloksena oli 28:s sija. Hannu Manninen puolestaan jäi tänään pisteittä oltuaan 35:s.

Kisan podium-paikat laitettiin jakoon lajia hallitsevien saksalaisten kesken, sillä Fabian Riessle painoi ykköseksi ennen maanmiehiään Johannes Rydzekiä ja Eric Frenzeliä. Samainen trio on myös kokonaiskisan kärjessä järjestyksessä Frenzel-Rydzek-Riessle.

Linkit:
Sunnuntain kisan tulokset
Maailmancupin kokonaispisteet

Jutun kuva: SHL/Touho Häkkinen.