13.2.2013← Takaisin

Klingenthalin tuulinen mäkikisa meni suomalaisittain heikosti

Keskiviikon mäkihyppykisa Saksan Klingenthalissa käytiin vaihtelevissa tuuliolosuhteissa. HS140 mäen kisassa ei nähty suomalaisonnistumisia. Alkuillan kisassa mukana olleet suomalaiset Olli Muotka ja Lauri Asikainen karsiutuivat toiselta kierrokselta.

Ennen kilpailua hypätyllä karsintakierroksella Olli Muotkan hyppy kantoi 119 metriä. Varsinaisessa kisassa Muotkan tulos oli 118,5 metriä, joka riitti 40. sijaan.

Asikainen puolestaan leiskautti koekierroksella 124,5 metriä kantaneen hypyn, mutta kisan tulos ei riittänyt toiselle kierrokselle. Asikaisen sijoitus oli 47:s ja hänen hyppynsä kantoi vain 114 metriä.

Päävalmentaja Pekka Niemelä oli rehellinen päivän tuloksesta.

”Ei selityksiä, tämä oli heikko tulos.”

Klingenthalin kisassa nähtiin uusi maailmancupin voittaja, kun Slovenian Jaka Hvala otti itselleen kultaa. 19-vuotias slovenialainen johti kisaa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Hvalan hypyt kantoivat 142,5 ja 133 metriä. Toiseksi kisassa tänään sijoittui Japanin Taku Takeuchi. Kolmanteen sijaan sai tällä kertaa tyytyä Itävallan Gregor Schlierenzauer.

Seuraavan vuorossa on Obertsdorfin lentomäen kilpailu. Obertsdorfin kisoihin osallistuu Lauri Asikainen, Olli Muotka, Sami Heiskanen ja Ossi-Pekka Valta. Valmentajana viikonloppuna toimii Kimmo Savolainen.