28.1.2018← Takaisin

Kaikki kolme suomalaista selvittivät tiensä karsinnasta – heidän taipaleensa kuitenkin päättyi ensimmäiseen kilpailukierrokseen

Julia Kykkäsen kilpailu ei mennyt odotusten mukaisesti, kun hän karsiutui ensimmäisenä toiselta kierrokselta. Susanna Forsström ja Julia Tervahatiala toivat valoa sunnuntain kilpailupäivään selviydyttyään karsinnasta varsinaiseen kilpailuun.

Naisten mäkihypyn päätöskilpailu Slovenian Ljubnossa ei sujunut suomalaisten osalta suunnitelmien mukaisesti. Julia Kykkänen hyppäsi HS94 mäestä 74 metrisen hypyn. Hyppy keräsi suomalaiselle pisteitä 96.4. Nämä pisteet eivät riittäneet viemään Kykkästä toiselle kierrokselle, vaan hänen oli ensimmäinen toiselta kierrokselta karsiutuja eli sijalla 31.

Susanna Forsström onnistui toistamiseen selvittämään tiensä kilpailuun Ljubnossa. Tänään hän on tuloksissa sijalla 35. Hänen hypylleen mittaa kertyi 72.5 metriä ja 88.8 pistettä. Pikkuhiljaa hyppy menee parempaan suuntaan ja sijoitukset kohenevat.

”Mulla aika samat ongelmat jatkuivat, kun edellisinä päivinä täällä. Ylämäessä on vähän turhan paljon intoa ja, kun tuossa mäessä on aika tiukka kaarre, niin se korostaa sitä virhettä ja sieltä on sitten aika mahdoton saada tehoa siihen potkuun ja se hyppy jää sitten siihen. Taas kuitenkin vähän parempaa, kun eilen ja sijoituksellisesti nyt ainakin, jos hyppy ei sen parempaa ollut. Pieniä askeleita eteenpäin – ihan jees,” Forsström miettii.

Tänään karsinnasta mukaan kilpailuun selviytyi Julia Tervahartiala. Hänen kilpailuhyppynsä kantoi 71.5 metriä. Hän oli tuloksissa sijalla 38. Vuonna 2002 syntyneen Julian taival jatkuu nuorten MM-kisoihin.

Päävalmentaja Kimmo Kykkäsellä on ristiriitaiset mietteet kilpailun jälkeen. Julia Kykkäsen suoritus jäi harmittamaan, mutta Susanna Forsströmin ja Julia Tervahartialan kilpailuun pääsy tarjosi valon pilkahduksen päivään.

”Tämän päivän kisa on hypätty näiltä osin. Julia oli ensimmäinen, joka putosi toiselta kierrokselta, että ei voi olla tosiaankaan tyytyväinen tämän päivän hyppäämiseen. Ajoitus ongelma vähäsen oli, niin ei tällä kertaa nyt natsannut. Toivottavasti ensi viikolla päästään Vuokattiin hyppäämään ja harjoittelemaan ennen olympialaisia. Tervahatialan Julialta oli tänään positiivinen, oikein positiivinen esitys. Pääsi kilpailuun ja vielä kisassakin hyppäsi ihan omalle tasolleen tosi hyvän hypyn. Tästä matka jatkuu sitten kohti nuorten MM-kisoja. Toivotaan, että siellä homma jatkuu samanlaisena, niin pikkuhiljaa tulee ihan hyvä. Susannalle oli kanssa hyvä, että pääsi kilpailuun tänään. Itse kilpailuhypyssä tavallaan vähän sama kuin karsintahypyssä, vähän voiman tuoton kanssa ongelmaa tuossa keulalla