1.2.2017← Takaisin

Kaatuminen vei Forsströmin mitalin Universiadeissa

Universiadien kolmantena kilpailupäivänä elettiin suomalaisittain dramaattisia hetkiä.

Susanna Forsström johti naisten normaalimäen kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen reilun viiden pisteen eroilla ennen Japanin Haruka Iwasaa. Forsströmin avaushyppy kantoi 93,5 metriä ja oli koko kilpailun toiseksi pisin. Toisella kierroksella Forsström leiskautti 92-metrisen hypyn, mutta kaatui sen alastulossa ja putosi pistevähennysten vuoksi lopputuloksissa neljänneksi.

"Uskomattoman hyvää venymistä Susannalta harjoituksiin nähden. Mitali meni harmittavasti kaatumiseen", kommentoi Suomen mäkijoukkueen valmentaja Jukka Ylipulli.

Kilpailun voittanut Iwasa kokosi 212,6 pistettä, kun Forsströmin saldoksi jäi 188,1.

Miesten mäkihypyssä suomalaisnelikko epäonnistui ensimmäisellä kierroksella, eivätkö toisen kierroksen paremmat hypyt enää pelastaneet tilannetta. Päivän paras suomalainen oli Frans Tähkävuori, jonka hypyt kantoivat 95 ja 100 metriä. Tähkävuoren yhteispisteet olivat 249,1 ja loppusijoitus 11:s

"Koehyppy ja ensimmäinen hyppy tulivat aika laiskasti keulalta. Kolmas oli vähän parempi, muttei kuitenkaan ihan sitä mitä parhaat hypyt treeneissä", Tähkävuori totesi.

Miesten normaalimäen kisan voittoon hyppäsi Japanin Naoki Nakamura pistein 265,8. Muista suomalaisista Riku Tähkävuori oli 23:s, Ossi-Pekka Valta 27:s ja Elias Vänskä 28:s.

KUVITUSKUVA: SHL/Touho Häkkinen.