Uutisen päiväys

18.11.2011← Takaisin

Julia Kykkäsellä vilkas kilpailukausi edessä

  FIS naisten mäkihypyn maailmancup hypätään ensimmäistä kertaa tänä talvikautena 2011-12. Suomen naisten ykköshyppääjä Julia Kykkänen kilpailee tulevalla kaudella maailmancupin lisäksi nuorten MM-kisoissa ja Continental cupissa.

  FIS naisten mäkihypyn maailmancup hypätään ensimmäistä kertaa tänä talvikautena 2011-12. Suomen naisten ykköshyppääjä Julia Kykkänen kilpailee tulevalla kaudella maailmancupin lisäksi nuorten MM-kisoissa ja Continental cupissa.

  17-vuotias Julia Kykkänen on ehtinyt ikäänsä nähden kerryttämään paljon kokemusta naisten kansainvälisistä mäkikilpailuista, mukaan lukien kahdet MM-kilpailut. Tällä kaudella alkava naisten mäkihypyn maailmancup nostaa jälleen kilpailujen tasoa kovemmaksi ja kilpailujen kokonaismäärä nousee selvästi. FIS naisten mäkihypyn maailmancupissa hypätään 14 osakilpailua.
  - Tavoitteena on pystyä kiertämään kaikki maailmancupin kilpailut ja menestyä niissä kohtuullisen hyvin. Tyytyväinen voi olla, kun sijoitus on kymmenen - viidentoista parhaan sakissa, kertoo Julia Kykkänen tavoitteistaan.

  Lahdessa asuva Julia Kykkänen matkustaa harjoittelemaan Rovaniemelle ensi viikolla, kun siellä maailmancupiin valmistautuvat joukkueet siirtyvät Rukalle. Julian killpailukausi käynnistyy kotimaassa Rovaniemen FIS Continental cupin kisoista 29.-30.11.
  - Kesähyppääminen päättyi noin kuukausi sitten Lahdessa, harjoittelu on ollut monipuolista lumille pääsyä odottaessa. Ohjelmassa on ollut kuntonyrkkeilyä, keskivartalon vahvistusta, loikkimista ja saliharjoittelua. Ensi viikon torstaina matkustan Rovaniemelle ja siellä on edessä kauden ensimmäiset kilpailut Continental cupissa.

  Julia Kykkäsen henkilökohtaisena valmentajana ja naisten maajoukkueen valmentajana toimii edelleen oma isä, Kimmo Kykkänen. Kauteen valmistautuminen on sujunut kokonaisuutena hyvin ja testitulokset ovat nousujohteiset. Myös varusteet mäkihyppääjättärellä on kunnossa.
  - Valmistautuminen on sujunut kokonaisuutena hyvin. Vierumäellä kuukausi sitten tehdyt testitkin kertoivat kehityksen menneen oikeaan suuntaan, voimataso on noussut.
  - Varusteet on kunnossa ja saan vielä ensi viikolla uudet sukset ja monot, ne testasin jo aiemmin. Mäkipuvut ovat kunnossa, ei tarvitse huolehtia, toteaa Kykkänen luottavaisena lähtökohdista kauteen.

  Rovaniemen Continental cupin jälkeen käynnistyy naisten mäkihypyn maailmancup Norjan Lillehammerissa. Kilpailu käydään 3. joulukuuta HS 100-mäessä. Joulukuussa kilpaillaan lisäksi Norjan Notoddenissa naisten Continental cupia.
  - Marras-joulukuulla on nuo 3 kilpailua, muuten joulun ja uuden vuoden saa olla aika rauhassa kotimaassa, ja siitä se sitten lähtee vuoden alusta, sanoo Kykkänen viitaten vilkkaaseen kilpailukalenteriin vuoden vaihteen jälkeen.

  Kilpailukauden yksi päätavoitteista on myös FIS pohjoismaisten lajien nuorten MM-kilpailut, jotka kilpaillaan Turkin Erzurumissa helmikuussa.
  - Nuorten MM-kisat on tietenkin yksi kauden pääkisoista, mutta en ole vielä miettinyt mitään sijoitustavoitetta tarkemmin, mutta eihän se vaadi kuin kaksi hyvää hyppyä, naurahtaa Kykkänen tarkempaa sijoitustavoitetta kysyttäessä.

  Tähän kauteen mäkihyppääjätär on lähtenyt keskittyen harjoitteluun ja tehnyt välillä töitä Finnjumpingin toimistolla. Nyt suunnitelmissa häämöttää liikunnanopintojen pariin hakeminen.
  - Vierumäellä olisi mahdollista suorittaa monimuoto-opiskeluna liikunnanohjaajan perustutkinto, suunnitelmissa on hakea sinne, kertoo Julia Kykkänen suunnitelmistaan urheilu-uran ohella.

  FIS naisten mäkihypyn maailmancup 2011-12
  3.12. Lillehammer NOR HS 100
  6.1. Schonach-Schönwald GER HS 108
  8.1. Hinterzarten GER HS 108
  14.-15.1. Val di Fiemme ITA HS 106
  28.-29.1. Szczyrk POL HS 106
  4.-5.2. Hinzenbach AUT HS 94
  11.-12.2. Ljubno SLO HS 95
  3.-4.3. Zao JPN HS 100
  9.3. Oslo-Midstubakken HS 106 finaali

  FIS naisten mäkihypyn Continental cup 2011-12
  29.-30.11.2011 Rovaniemi
  9.-10.12. Notodden NOR
  18.-19.2. Liberec, CZE

  FIS pohjoismaisten lajien nuorten MM-kilpailut 2012 19.-26.2.2012 Erzurum TUR

  Kalenterit www.fis-ski.com