10.3.2012← Takaisin

Jason Lamy Chappuis yhdistetyn maailmancup-kauden valtias

FIS yhdistetyn maailmancup-kausi 2011-12 päättyi lauantaina 10.3.2012 Oslon Holmenkollenilla. Ranskan Jason Lamy voitti kokonaiskilpailun pistesaaliilla 1306.

Ranskan Jason Lamy Chappuis voitti odotetusti maailmancupin kokonaiskilpailun, vaikka Japanin Akito Watabe pystyi hyvällä kirillä haastamaan ranskalaisen kokonaiskilpailussa. Kolmanneksi kokonaiscupissa sijoittui Norjan Mikko Kokslien. Suomen Janne Ryynänen sijoittui kokonaiskilpailussa 26:nneksi jouduttuaan jättämään kevätkauden kilpailut väliin häntä vaivanneen ylirasituksesta johtuneen väsymystilan vuoksi.

Yhdistetyn finaalin kilpailumuoto piti olla perinteinen kahden kierroksen mäkiosuus yhdistettynä 15 kilometrin hiihtoon. Mäen jäähdytysjärjestelmän pettäminen typisti mäkiosuuden kuitenkin yhteen kierrokseen ja hiihtomatka vaihtui 10 kilometriin. Lauantain osakilpailun voittajana juhli USA:n Bryan Flecher, toiseksi kilpailussa sijoittui Mikko Kokslien ja kolmanneksi Tahei Kato(JPN).