2.8.2015← Takaisin

Jarkko Määttä 16:s Wislassa

Jarkko Määttä oli parhaana suomalaisena 16:s kauden ensimmäisessä henkilökohtaisessa kesä gp-kilpailussa Puolan Wislassa. Määtän lisäksi myös Janne Ahonen (20:s) ja Ville Larinto (26:s) ylsivät pisteille.

Kotiyleisön riemuksi puolalaiset ottivat kilpailussa kaksoisvoiton. David Kubacki voitti ja Piotr Zyla oli toinen 4,9 pistettä hävinneenä. Norjan Kenneth Gangnes vei kolmannen sijan.

Määtän, Ahosen ja Larinnon lisäksi suomalaisista mukana oli Harri Olli, joka sijoittui 33:nneksi. Suomalaisten kilpailussa oli jälleen paljon positiivista, mutta harjoitukset ovat antaneet viitteitä nähtyä paremmastakin.

”Siltä osin hyvä päivä, että kolme pisteillä ja Harrikin lähellä. Joukkueena pystyttiin esiintymään hyvin. Toisaalta tulokset eivät olleet sitä mitä lähettiin hakemaan ja mihin pystytään tällä hetkellä. Eka kierros oli Jarkon (122,5 metriä/14:s) ja Jannen (123,5/12:s) osalta ihan hyvä, mutta toinen kierros ei ollut ihan sitä mitä olisi tarvittu. Tiukka kisa, mutta nyt ei ollut ihan parhaita”, päävalmentaja Jani Klinga sanoi.

Kesä gp jatkuu ensi viikonloppuna Saksan Hinterzartenissa. Sinne lähtevät suomalaishyppääjät tarkentuvat maanantaina.