9.2.2013← Takaisin

Janne Ryynäselle kauden paras tulos Almatyn kisoissa

Yhdistetyn maailmancup kisat jatkuivat lauantaina Kazakstanin Almatyssa. Suomalaisista kisoissa mukana olivat Janne Ryynänen ja Eetu Vähäsöyrinki. Janne Ryynänen ylsi kauden parhaaseen sijoittumalla kisassa 14:s.

Ryynänen lähti ladulle mäkiosuuden jälkeen 13:ntena. Maaliin Ryynänen tuli 1,26 sekuntia kärjen takana ja otti itselleen 14. sijan.

Eetu Vähäsöyrinki sivusi päivän kisassa uransa parasta maailmancup sijoitusta. Vähäsöyrinki oli mäkiosuuden jälkeen 21. ja maaliviivan hän ylitti 2,42 minuuttia kärjen jälkeen, joka riitti kisassa 25. sijaan.

"Janne parantaa omaa tasoaan niin mäessä kuin ladulla. Tämä päivä oli pirteä esitys; Janne pysyi ladulla hyvin matkassa. Eetulla mäki oli tänään vahvempi ja hän hyppäsi olosuhteisiin nähden hyvin. Pojilla on positiivinen vire päällä ja luottamus omaan tekemiseen tuntuu lisääntyneen", kommentoi paikan päällä oleva valmentaja Antti Kuisma.

Päävalmentaja Petter Kukkonen kommentoi kisaa seuraavasti:

”Päivän tulos teki Jannen itseluottamukselle hyvää, miehen ei tarvinnut kävellä maaliin. Päätös viime viikon Sochin kisojen väliin jättämiseltä vaikuttaa oikealta. Mies on nyt takaisin ladulla.”

”Eetulle tämä oli vahva näyttö Val di Fiemmen MM-kisoja ajatellen. Tänään pojille sattui vähän kehno tuulirako mäessä, joten huomenna on molemmilla mahdollisuudet vielä hieman parempaan.”

Saksan Björn Kircheisen otti tänään selkeän voiton. Yhdeksäntenä hiihto-osuudelle lähtenyt Kircheisen nykäisi kilometri ennen maalia ja otti eron kärkijoukosta. Toiseksi hiihti Japanin Akito Watabe ja kolmanneksi tänään nousi Itävallan Cristoph Bieler, joka nousi tällä kaudella ensimmäisen kerran palkintopallille.

Almatyn kisat jatkuvat mäkiosuudella sunnuntaiaamuna kello 8:00 alkaen.