26.11.2011← Takaisin

Janne Ryynänen toinen yhdistetyn kilpailussa

Lauantain yhdistetyn kilpailun voitti saksalainen Tino Edelmann ajalla 27:37.3. Toisena oli hienosti Janne Ryynänen ajalla 27:53.3, ja kolmantena maaliin tuli japanilainen Akito Watabe ajalla 28:01.7.

Aamuksi tarkoitetun kisan tulosten sijasta lähtöjärjestys katsottiin eilisen varakisan tuloksista. Eilisen yhdistetyn kisojen mäkiosuudella ensimmäisen paikan saanut saksalainen Tino Edelmann vei kärkipaikan myös varakisassa. Vanhat tulokset olivat Suomelle myönteiset, ensimmäisenä lähtevän Edelmannin jälkeen lähti Janne Ryynänen 16 sekuntia myöhemmin samanaikaisesti jaetulla toisella sijalla olevan ranskalaisen Maxime Laheurten kanssa.
    Onnellinen voittaja jopa lauloi salissa soimaan pärähtäneen puhelimen soittoäänen mukana. Eilen joukkueensa huonoimmaksi itsensä julistanut Edelmann meni voitollaan samalla myös maailmancupin johtoon.

”Olin aluksi huolissani erityisesti Wataben ja Ryynäsen vuoksi, sillä välimatkamme lyheni uhkaavasti. Sitten olinkin jo maaliviivan tuolla puolen. Annoin kaikkeni ja se kannatti. En kuitenkaan usko mahdollisuuksiini voittaa koko maailmancupia, mutta aion yrittää pitää kiinni keltaisesta liivistäni mahdollisimman kauan, kuten eilinenkin voittaja sanoi”, Edelmann kertoi voitostaan.

Ryynänen pysytteli Edelmannin kannoilla koko kisan ajan ja saapui maaliin vain kahdeksan sekuntia tämän jälkeen. Omien sanojensa mukaan Ryynänen oli erittäin tyytyväinen tulokseensa ja aikoo juhlia pistämällä saunan päälle päästyään kotiin.

”Tämänpäiväinen hiihto tuntui paljon paremmalta kuin eilinen ja olen paljon tyytyväisempi tulokseeni. Minulla oli paljon voimaa viimeisellä kierroksella, joten muut eivät saaneet minua kiinni tai päässeet ohitseni. Tunsin itseni hyvin vahvaksi viimeisen kierroksen ajan, mistä olen hyvin iloinen”, Ryynänen myhäili.

Eilen toiseksi tullut ja tänään pronssia saanut Akito Watabe oli myös hyvin tyytyväinen päivän kisaan.

”Loukkaannuin aiemmin Rukalla, enkä siksi pitänyt paikasta paljoa. Nyt kuitenkin olen muuttamassa mieleni”, molempina päivinä palkintosijoille päässyt Watabe paljasti.