25.2.2012← Takaisin

Ilkka Herola voitti nuorten MM-hopeaa yhdistetyssä

16-vuotias Ilkka Herola voitti yhdistetyn nuorten MM-hopeaa Turkin Erzerumissa 25.2.2012. Kilpailumuotona gundersen HS 108/5,0km. Norjalaiset veivät kisan muut mitalit. Kultaa voitti Oyestein Granbu Lien ja pronssia Espen Andersen. Hienoa suomalaiskisaa täydensi Mikke Leinosen 5. sija.

[caption id="attachment_2457" align="alignleft" width="300" caption="Ilkka Herola(vas). 2012 nuorten MM-hopeaa yhdistetyssä. Kuva: Antti Kuisma"][/caption]

Suomen nuorten MM-valmentaja Antti Kuisma oli iloinen nuoren Puijon Hiihtoseuraa edustavan Herolan noususta pienoisena yllätyksenäkin mitalistiksi.
    - Aikamoinen paukku, pieni mitalitoivo eli, mutta en osannut odottaa sitä Ilkalta. On sen verran nuori, että pitää nostaa hattua kyllä tälle suoritukselle, kehui Kuisma.

Mäkiosuudella olosuhdehaasteita riitti, Herola onnistui venyttämään 106,5 metriä.
    - Mäessä keli vaihteli, välillä vastaan ja välillä taas ei toisille. Siinä tuli takkiin osalle meidänkin joukkueesta. Mutta tänään tuli mäessä kuitenkin sen verran eroja, että eivät päässeet enää ajamaan kiinni takaa Ilkkaa. Ilkka pääsi hyppäämään hyvässä välissä ja hyppy oli jo niin pitkä ettei voinut tehdä kunnollista eroa, siinä meni vähän tuomaripisteitä sitten, kertoi Kuisma.

Norjalaisen peesistä oli apua hiihto-osuudella, samoin laskutekniikkaa saatiin parannettua vielä kilpailupäivän harjoituksissa.
    - Lien sai Ilkan kiinni, mutta hiihti sen verran hyvää vauhtia, että Ilkka sai hänen peesissään pidettyä takaa-ajajat riittävän kaukana. Ilkan laskutekniikkaa hiottiin vielä tänä päivänä, hänellä on ollut ongelmia kevyenä urheilijana, mutta sekin toimi tänään, totesi Kuisma.

Mikke Leinonen oli mäkiosuuden yhdeksäs 99,5 metrin hypyllään. Leinonen teki hyvän hiihdon ja nousi lopputuloksissa viidenneksi.
    - Mikeltä kohtuullisen hyvä kilpailuhyppy tänään. Vauhdinjakoa olisi voinut ehkä taktikoida toisin, ja aloittaa hieman kovempaa alusta, mutta erinomainen suoritus näinkin, Kuisma arvioi.

Nuorten tulokset antavat uskoa tulevaisuuteen.
    - Kyllä nämä tulokset antavat uskoa tähän junnutoimintaan. Oikeaan suuntaan ollaan menossa. Tänään koko joukkue paransi suoritustaan hiihto-osuudella, vaikka osalla oli epäonnea mäessä, Kuisma arvioi lopuksi.