Uutisen päiväys

7.12.2019← Takaisin

Ilkka Herola kuudes Lillehammerissa – nousi ladulla mukaan podiumtaisteluun

Ilkka Herola sijoittui kuudenneksi Lillehammerin maailmancupin kilpailussa. Herola oli hiihto-osuuden nopein ja nousi mukaan podiumtaisteluun, joka ratkesi vasta aivan kilpailun loppuhetkillä.

Herola oli mäkiosuuden 14:s. Onnistuminen mäkiosuudella mahdollisti kärkisijoista taistelemisen. 

– Mäkeen jäi vielä parannettavaa, mutta oli se sellaista perus hyvää tekemistä. Riittää siihen, että pääsee taistelemaan (kärkisijoista).

Herola lähti ladulle minuutin ja 59 sekuntia mäkiosuuden voittaneen Norjan Jarl Magnus Riiberin jälkeen. Kolmanteen sijaan aikaeroa oli 50 sekuntia. Herola kuroi eron kolmantena hiihtäneeseen Itävallan Martin Fritziin umpeen nopeasti. 

– Joutui tänään liian kovasti aloittamaan, niin taistelu ei lopussa tuottanut tulosta. Oli kuitenkin teoreettinen mahdollisuus podiumsijoitukseen. Tuntui mukavalle. Jos nopeimman hiihtoajan hiihtää, niin ei voi olla kovin pettynyt, totesi Herola kilpailun jälkeen.

Ensimmäiset maailmancup-pisteensä Rukalla saavuttanut 19-vuotias Wille Karhumaa jäi tänään vain niukasti ulos pistesijoilta ja oli kilpailun 31:s. Otto Niittykoski oli 43:s ja Olli Salmela 47:s. Kilpailun voitti Jarl Magnus Riiber ennen maamiestään Joergen Graabakia ja Saksan Fabian Riessleä.

Tulokset

Ilkka Herolan kommentit SoundCloudissa

Lillehammerissa jatketaan huomenna toisella henkilökohtaisella kilpailulla. Kilpailun karsinta hypätään klo 9:15 Suomen aikaa, varsinainen mäkiosuus aloitetaan klo 10:15.