23.12.2018← Takaisin

Ilkka Herola kauden parhaaseen sijoitukseen Ramsaussa – kilpailun toiseksi nopein hiihtoaika nosti 11:nneksi

Yhdistetyn maailmancup jatkui Ramsaussa viikonlopun toisella henkilökohtaisella kilpailulla. Ilkka Herola nousi hiihto-osuudella 30. sijalta 11:nneksi.

Suomalaiset joutuivat lähtemään hiihto-osuudelle kaukaa kärkisijoista. Otto Niittykoski ja Ilkka Herola sijoittuivat mäkiosuuden jälkeen parhaimpina suomalaisina sijoille 29 ja 30, noin minuutti ja 20 sekuntia kärjestä. Herolan huima hiihtovauhti nosti urheilijan lähemmäs kärkeä sijalle 11, eroa voittajaan - Norjan Jørgen Graabakiin - jäi 34 sekuntia. Herolan hiihtoaika oli kilpailun toiseksi nopein.

”Hyppäämisen kanssa ei ollut paras päivä tänään. Tässä kun tietysti on työstetty asioita, niin sattui vähän huonompi hyppy kisaan. Katkesi tavallaan se ihan hyvä kehitysputki, joka on ollut päällä”, kommentoi Herola hyppäämistään.

”Hiihtoon voi olla tyytyväinen, vähän nihkeän tuntuista se on edelleen. Potentiaalia on toivon mukaan vielä parempaakin”, jatkaa Herola.

Arttu Mäkiaho oli kilpailun 35:s ja Otto Niittykoski hiihti maaliin sijalle 44. Eero Hirvonen ei startannut hiihto-osuudelle ja Leevi Mutru hylättiin mäkiosuudella puvun takia.

"Tänään oli hyppäämisen osalta hyvää tekemistä, selkeästi parempaa. Edellispäivien murheet pystyttiin kääntämään positiivisen puolelle. Tietysti harmittaa hylkäys, inasen liian iso oli puku reiden kohdalta. Pitää vetää joulukinkkua, että reisi kasvaa", kommentoi Mutru hylkäystään.