11.3.2017← Takaisin

Hirvonen sivakoi seitsemänneksi Oslossa

Eero Hirvonen piti suomalaisista parasta vauhtia lauantaina yhdistetyn maailmancupin kisassa Oslossa. Kokonaistilanteessa hienosti kahdeksantena oleva suomalainen sijoittui Norjassa seitsemänneksi.

Päivän paras suomalainen Eero Hirvonen sai mäkiosuudella varsin korkean hyppynsä levolliseen asentoon ja hyviin metrilukemiin.

"Tänään oli hyvä päivä, tasapainoinen hyppy ja rohkea hiihto", HS134-mäestä 121,5 metriä hypännyt ja 10:ttä sijaa mäkiosuuden jälkeen miehittänyt Hirvonen tuumi viitaten koko päivän antiin.

Ladulla Hirvosen työskentely oli rennon ja hyvän näköistä, vaikka viimeinen kierros näytti olevan jokseenkin haastava. Hirvonen ylitti maaliviivan seitsemäntenä, tarkalleen 25,6 sekuntia kärkeä perässä.

"Riskillä piti lähteä hiihtämään keulaa kiinni, niin ei enää jaksanut viimeisellä kierroksella taistella ihan huippusijoituksista. Hyvä kisa kumminkin", upeasti seitsemänneksi painanut suomalainen tuumi.

Muiden sinivalkoisten osalta päivä oli pettymys. Maailmancupissa edelleen hienosti seitsemäntenä oleva Ilkka Herola jäi tiukasti pisteiltä oltuaan 31:s. Leevi Mutru taisteli pitkään sijoituksista 20:n parhaan joukkoon, mutta lopputulos lauantaina oli lopulta 35:s. Nuorten maailmanmestari Arttu Mäkiaho oli lauantaina 42:s ja Matti Herola 45:s.

Voiton nappasi nyt kahden kilpailun voittoputkessa menevä Japanin Akito Watabe. Seuraavat sijat menivät saksalaisurheijoille järjestyksessä Eric Frenzel - Björn Kircheisen - Johannes Rydzek.