26.8.2017← Takaisin

Hirvonen ja Herola kirivät reippaasti yhdistetyn kesä-GP:n hiihto-osuudella

Suomen yhdistetyn maajoukkue ei yltänyt aivan keskiviikkoiseen lentoon kesä-GP:n kolmannessa osakilpailussa Saksan Oberstdorfissa. Eero Hirvonen oli parhaana suomalaisena 11:s juuri ennen Ilkka Herolaa, joka sijoittui kisan 12:nneksi.

Päivän kilpailun huipputulos kaatui ei-niin-hyvään-päivään mäkiosuudella. Eero Hirvonen oli mäkiosuudella 22:s lähes minuutin ja 22 sekuntia hyppykierroksen jälkeen johtanutta Saksan Eric Frenzeliä perässä.

”Hyppyhän oli aika lailla semmoista keskitasoa. Ei ole saanut sitä muutettua, tuossa vähän kaikki olleet samantyyppisiä, että siihen samaan rakoon tulee aina tuosta Oberin mäestä alas. Ja sitten jäi (hiihdon) lähtöpaikka vähän vaikeaksi”, pohti Hirvonen päivän kisaa.

Hiihto-osuudella Hirvonen hiihti vahvasti ja nousi 11 sijaa 11:nneksi.

”Lukuun ottamatta kuudesta kierroksesta kaksi viimeistä oli hiihtämistä ja muut oli semmoista lipsuttelua, kun ei siinä ollut mitään tehtävissä”, jatkoi Hirvonen.

Ilkka Herolan nousu hiihto-osuudella oli Hirvosta kovempi. Viidenneksi nopeimman hiihtoajan kirjannut Herola oli lopulta kisan 12:s.

”Ei oikein mäessä lähtenyt tänään. Samaa virhettä, meinaa asento jäädä hieman korkeaksi ja sitä kautta ei saa riittävästi painetta keulalle. Ei se isosta ole kiinni, luotetaan siihen, että se huomenna toimahtaa. Hiihto perus-ok, yksi joutui taas vaihteeksi tekemään hommia, mutta perustekemistä ladulla”, analysoi Herola.

Matti Herola oli 33:s ja Arttu Mäkiaho 43:s. Kilpailun voitti Saksan Eric Frenzel ennen maanmiestään Johannes Rydzekiä ja Itävallan Mario Seidlia

”Vähän vaikeampi päivä tänään. Sama kaava, mitä tuossa viikolla ollut. Hyppääminen on aavistuksen vaikeeta pojilla, mutta hiihto toimii ihan kivasti. Hyppäämiseen pitää saada lisää metrejä. Normaalitaso riittäisi ihan komeesti täällä, ei olla kaukana, ihan perusduunia tässä kuitenkin tehdään”, sanoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

Leevi Mutru ei startannut lainkaan kilpailuun. Mutru valitteli väsymystä ja heikkoa hermotusta jo Tschaggunsin kisan jälkeen ja pohti jo silloin loppuviikon kesä-GP-kisojen väliinjättämistä. Myös huominen kilpailu Oberstdorfissa jää Mutrulta väliin.

Ilkka Herola on kesä-GP-sarjassa tällä hetkellä viidentenä 111 pisteen potillaan ja Eero Hirvonen 11:ntenä ennen kolmea viimeistä osakilpailua.

Nuorisoketju nappasi neloisvoiton Youth Cupissa

Kesä-GP:n kanssa samaan aikaan Saksan Oberstdorfissa kilpaillaan FIS Youth Cup. Suomen yhdistetyn nuoret miehet ”putsasivat pöydän” vieden neloisvoiton poikien 2000-2002 sarjassa.

Voittajaksi hiihti Kiteen Urheilijoiden Perttu Reponen, joka lähti neljän kilometrin rullahiihto-osuudelle neljäntenä nousten hienosti voittoon. Toiseksi kiri kovalla hiihdolla Ounasvaaran Hiihtoseuran Wille Karhumaa, joka vielä hypyn jälkeen oli yhdeksäntenä. Kolmanneksi ylsi Jyväskylän Hiihtoseuran Atte Kettunen ja neljänneksi Ylistaron Kilpaveljien Otto Niittykoski.

Tyttöjen sarjassa Taivalkosken Kuohun Anna-Maija Oinas oli 16:s. Nuorempien poikien sarjassa Tietäväisen veljekset olivat sijoilla 18. Arsi ja 35. Erno.