Uutisen päiväys

20.12.2015← Takaisin

Herolalle maailmancup-kauden heikoin sijoitus

Lauantaina kahdeksanneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Itävallan Ramsaussa taistellut Ilkka Herola päätyi sunnuntain kisassa 30:nnelle sijalle.

Suomalaisen mukaan sekä suoritus mäessä että hiihto-osuus menivät pahasti penkin alle.

“Ei tästä jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Lähtökohtaisesti kaikki meni pieleen. Hyppy oli huono ja hiihto oli huono”, Herola ruoski itseään.

Hiihto-osuudelle Herola joutui lähtemään vajaat kaksi minuuttia kärkeä perässä. Suuri takamatka näkyi lopputuloksissa lopulta karusti. Tämän lisäksi myös suksivalinta meni mönkään.

“Pikkaisen väärän suksivalinnan tein. Olin liian kaukana hiihto-osuudelle lähdettäessä. Tuon huonommin ei voi enää vetää, tulipa sekin nähtyä”, Puijon Hiihtoseuran urheilija murjaisi.

Toisen suomalaisedustajan Jim Härtullin sunnuntain urakka loppui karsintaan.

Ramsaun viikonlopun sunnuntain  kilpailun voiton kuittasi Eric Frenzel tasaisen hyvällä suorituksella. Maailmancupissa neljäntenä oleva saksalainen oli mäen jälkeen kuudennella sijalla. Toiseksi Ramsaussa sivakoi Norjan Jarl Magnus Riiber ja kolmanneksi Saksan Manuel Faisst.

Kokonaistilanteen kärjessä on sunnuntaina viidenneksi päätynyt Norjan Magnus Krog ennen Saksan Fabian Riessleä ja Japanin Akito Watabea. Herola puolestaan löytyy 11:nneltä sijalta 111 pisteen turvin.

“Syyskausi jää ehdottomasti plussalle. Ei se yhteen epäonnistumiseen kaadu. Aika tasaisesti olen pystynyt vetämään. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun”, suomalainen tiivisti maailmancupin syyskauden annin.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu siis ensi vuoden puolella. Tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna on ohjelmassa kaksi kilpailua Saksan Schonachissa.

Tulokset