15.3.2013← Takaisin

Herola ylsi uransa parhaaseen Holmenkollenilla

Oslon Holmenkollenilla Ilkka Herola otti tänään uransa parhaan maailmancupsijoituksen. Yhdistetyn henkilökohtaisessa kilpailussa Herolan sijoitus oli 17:s.

Mäkiosuuden jälkeen Herola starttasi 10 kilometrin hiihto-osuudelle sijalta 12 1.04 minuuttia kärjestä. Takaa-ajoryhmässä hiihtänyt Herola tuuletti maalissa sijoitustaan kahdenkymmenen parhaan joukossa.

[caption id="attachment_4520" align="alignright" width="300" caption="Ilkka Herola"][/caption]

”Nyt tuntuu ihan hyvältä. Koko kausi on tavoiteltu tulosta kahdenkymmenen joukossa ja nyt se meni rikki. Mäessä tein tänään varmaan kauden parhaan hypyn ja hiihto meni hyvin, vaikka se ei ollut ihan parasta tekemistä. Mennyttä kautta ajatellen on ollut hyviä ja huonoja kisoja. Kausi on ollut hyvä; paljon on menty eteenpäin.”

Tämän päivän tuloksellaan Herola ansaitsi Suomelle yhden kisapaikan lisää ensi vuoden maailmancupin ensimmäiselle kisakaudelle. Suomella on nyt kolme kisapaikkaa.

Päävalmentaja Petter Kukkonen oli tyytyväinen Herolan suoritukseen.

”Tämä oli mukava päivä. Ilkka teki kauden parhaan hypyn mäessä ja hiihto oli vahvaa suorittamista. Mies tiesi, että täällä pitää onnistua ja oli psyykkisesti valmistautunut ottamaan hyvän sijoituksen, vaikka pientä flunssaa oli taustalla se ei vaikuttanut suoritukseen.”

Voiton päivän kisassa vei Saksan Eric Frenzel. Voitollaan Frenzel varmisti maailmancupin kokonaiskilpailun voiton.

Viisi sekuntia Frenzelin jälkeen maaliviivan ylitti Japanin Akito Watabe ennen kolmanneksi tullutta maanmiestään Yoshito Watabea.