27.1.2017← Takaisin

Herola kahdeksas Seefeld Triplan avauskisassa

Yhdistetyn maailmancupin yksi rankimmista kisaviikonlopuista alkoi tänään Seefeldissä. Seefeld Triplan - kolmen kilpailun ”minitourin” avasi normaalimäen kilpailu, jonka päälle hiihdettiin reipas viiden kilometrin hiihto.

Suomalaisista parhaassa vireessä oli tänään Ilkka Herola, joka sijoittui kahdeksanneksi, jääden päivän voittaja Johannes Rydzekille 22 sekuntia. Herola hyppäsi tyhjään mäkeen, mutta sai kohtuulliset pisteet kompensaatioiden turvin. Hyppyosuuden jälkeen Herola oli seitsemäntenä.

”Ei oo ollut minun tapaista saada kompensaatioita tuollee, että tänään ne pelasti minun kisan. Täytyy olla tyytyväinen, ihan hyvä hyppy se oli”, Herola kuittasi.

Hiihto kulki totuttuun tapaan, mutta kärkikuusikko pysyi karussa Herolan tehdessä vetojuhdan työt yksin.

”Pakkohan sitä oli lähteä yrittämään mahdollisimman pieneksi sitä eroa saada, ei muita kiinnostanut vetää ja oli pakko hiihtää koko vitonen yksin”, heitti Herola, joka olisi toki toivonut vetoapuja muulta porukalta.

Myös Leevi Mutru ja Eero Hirvonen ylsivät pisteille normaalista poikkeavalla kisamatkalla. Mutru oli 25:s ja Hirvonen 30:s.

”Kyllä se aika kovaa lähettiin. Tuossa tunnustelin ennen hiihto-osuutta, että kroppa on herkässä. Pyrin lähtemään mahdollisimman rauhallisesti, mutta kyllä sitä aika kovaa tuli lähettyä. Hapokas matka se on, hyvä että pysy jaloillaan”, analysoi Mutru lyhyttä hiihtomatkaa.

Kisassa olivat myös mukana Jussi Salo, joka päätyi sijalle 48. ja Mikke Leinonen, joka oli 49:s.

Voittajaksi hiihti Saksan Johannes Rydzek kukistaen maalisuoralla maanmiehensä Eric Frenzelin. Upeasti jälleen hypännyt Italian Samuel Costa oli kolmas.

Seefeldin Triplassa jokainen kilpailu lasketaan loppupisteisiin ja aikaeroja suhteessa muihin urheilijoihin lasketaan jokaisesta suorituksesta. Sunnuntain 15 kilometrin ensimmäiseksi maaliin tuleva on voittaja. Voittaja kuittaa 10 000 euroa lisäpalkintorahaa sekä 200 maailmancupin pistettä.

Perjantain ja lauantain kilpailuista jaetaan sen sijaan puolet normaaleista mc-pisteistä.