19.12.2015← Takaisin

Herola päätyi kahdeksanneksi Ramsaun sekuntitaistelussa

Ilkka Herola jatkoi vahvoja otteitaan yhdistetyn maailmancupissa lauantaina taisteltuaan Ramsaun kilpailussa kahdeksanneksi. Suomalainen jäi voiton vieneelle Norjan Magnus H. Moanille ainoastaan 2,4 sekuntia.

Herola oli päiväänsä varsin tyytyväisen oloinen, kun hiihdon lisäksi myös mäkiosuus meni nappiin. Suomalaistähti oli mäen jälkeen 12:ntena, minuutin ja 14 sekuntia kärjen takana.

“Ihan positiivinen päivä. Huomenna pitää olla maalissa kolme sekuntia aiemmin”, Herola virnisti kisan jälkeen.

Upean alkukauden ansiosta suomalainen on maailmancupin kokonaistilanteessa peräti kuudennella sijalla 110 pisteen turvin. Herola on kärkipaikkaa miehittävää Norjan Magnus Krogia perässä 102 pistettä.

“Kehitystä on tapahtunut harjoitusten kautta, työnteko näkyy”, suomalainen pohti.

Maailmancup-kausi jatkuu sunnuntaina, kun Ramsaussa on ohjelmassa toinen kilpailu HS98-mäestä ja 10 kilometrin ladulla. Herolalla on mielessä se, miten lauantainen hyvä sijoitus voisi nousta sunnuntaina vielä korkeammalle.

“Mäessä pääfokus pitää olla loppulennossa ja alastulossa”, Herola viittasi petrattaviin kohtiin.

Suomen toinen edustaja, Jim Härtull puolestaan päätyi lopputuloksissa 39:nnelle sijalle. Mäen jälkeen 40:ntenä olleen Härtullin mukaan hänen suorituksensa oli heikko.

“Hypyssä jään niin kauas, että ladulla on vaikeaa taistella hyvistä sijoista. Ladulla kaksi ensimmäistä kierrosta meni hyvin, mutta sitten alkoi tökkimään”.

Maailmancupin kokonaistilanteen kärjessä on siis Norjan Magnus Krog ennen Saksan Fabian Riessleä ja Japanin Akito Watabea. Lauantaina täyden pistepotin kuitannut Magnus H. Moan nousi voittonsa ansiosta neljänneksi.

Norjalaiset nappasivat Ramsaun viikonlopun ensimmäisestä kisasta lopulta kolmoisvoiton, kun Magnus Krog oli kakkonen täysin samalla ajalla Moanin kanssa. Mäen jälkeen johtanut Jarl Magnus Riiber sivakoi kolmanneksi.

Kuva: SHL / Touho Häkkinen