3.2.2013← Takaisin

Heiskanen ja Koivuranta kahdesti pisteille Planicassa

Continental Cupin osakilpailuissa Slovenian Planicassa Sami Heiskanen ja Anssi Koivuranta hyppäsivät kaksi kertaa pisteille. Lauantaina lumisateen vuoksi peruttu kilpailu siirrettiin sunnuntaiaamulle.

Päivän ensimmäisessä kisassa Sami Heiskasen sijoitus oli 14:s ja Koivurannan hyppy toi sijan 21. Voiton ensimmäisessä kisassa vei Itävallan Stefan Kraft ja toiseksi hyppäsi Puolan Stefan Hula. Kolmanneksi kisassa sijoittui Slovenian Anze Semenic.

Kolmannen suomalaisen Ossi-Pekka Vallan 113 metrin hyppy toi hänelle 57. sijan.

Kansainvälistä kokemusta hakemaan lähtenyt Sami Heiskanen jatkoi iltapäivän kisassa tasaista suorittamistaan ja hyppäsi jälleen sijalle 14. Anssi Koivuranta paransi sijoitustaan toisessa kisassa ollen lopputuloksissa 17:s.

Toisen kisan voitti tällä kertaa Puolan Stefan Hula, toisen sijan menessä Itävallan Stefan Kraftille. Kolmannen paikan itselleen otti norjalainen Vegard Swensen.

Toisessa kilpailussa Valta karsiutui toiselta kierrokselta.

”Sami veti  tasaisesti molemmat kisat. Ensimmäisessä kisassa oli mahdollisuuksia parempaakin sijoihin. Tosi hyvä viikonloppu ja tyytyväinen saa olla”, Kimmo Savolainen kommentoi päivän suorituksia.

Pitkän tauon jälkeen kansainvälisiin kisoihin palanneelta Koivurannalta nähtiin  viikonloppuna lupaavia hyppyjä.

”Anssilla on takana pitkä tauko kansainvälisistä kisoista sekä kuntoutuminen. Viikonlopun aikana nähtiin yksittäisiä hyviä suorituksia. Toisessa kisassa ensimmäisen kierroksen jälkeen Anssin sijoitus oli kahdeksas. Toinen hyppy meni sitten vähän yli yrityksen puolelle, mutta tosi hyvään suuntaan menossa ja vielä kun fysiikka saadaan paremmaksi. Maltilla eteenpäin”, analysoi Savolainen.

”Tänään Ossi-Pekka Valta kärsi valitettavasti olosuhteista. Miehen hypyn aikaan iski myräkkä, mistä kärsi kyllä muutama muukin hyppääjä, mutta tästä on hyvä jatkaa, taistelu jatkuu.”