19.11.2017← Takaisin

Antti Aalto nappasi kauden ensimmäiset maailmancup-pisteet Wislassa

Antti Aalto nappasi kauden avausviikonloppuna maailmancap-pisteitä Wislassa. Aallon lisäksi suomalaisista sunnuntain kilpailussa hyppäsivät Andreas Alamommo ja Janne Ahonen, joiden taival jäi yhden kierroksen mittaiseksi.

Kauden ensimmäinen maailmancupin henkilökohtainen kilpailu hypättiin HS134 mäessä Wislassa. Perjantaina hypätystä karsinnasta mukaan sunnuntain kilpailuun suomalaisista selvisivät Janne Ahonen, Antti Aalto ja Andreas Alamommo. Mukaan Puolan Wislaan lähti myös Ville Larinto. Larinto kuitenkin teloi polvensa perjantaina, eikä pystynyt hyppäämään karsinnassa, eikä lauantain joukkuemäessä. Joukkueen päävalmentaja Andreas Mitter kertoi Larinnon suuntaavan lääkäriin maanantaina, jolloin hänen polvensa tilanne selviää.

Antti Aalto päästettiin puomille ensimmäisenä suomalaisena numerolla yhdeksän. Hänen avaushyppynsä kantoi 119m, keräten 112.3 pistettä. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 20. Toisen kierroksen hypyllä mittaa oli 115,5 metriä. Yhteispisteiksi avauskisasta Aallolle kertyi 220.5.

” Ensimmäinen hyppy oli ihan ok, lähellä omaa tasoa. Toisella kierroksella asento kiilautui vähän eteen ennen ponnistusta, minkä takia liike ei tuottanut voimaa parhaalla tavalla. Mutta kauden pistetili kuitenkin avattu,” Aalto kertoo.

18-vuotiaan Andreas Alamommon haave maailmancup-pisteiden saavuttamisesta jäi vielä toteuttamatta. Hänen hyppyynsä pituutta tuli ainoastaan 106 m, joka oikeutti 90.7 pisteeseen ja 43 sijaan.

Kolmantena suomalaisena kilpailussa nähtiin Janne Ahonen, jonka kilpailu niin ikään jäi yhden kierroksen mittaiseksi. 108.5 metriä kantanut hyppy toi Ahoselle 90 pistettä ja kauden avauksesta sijan 45.

”Meidän joukkueella oli koko viikonlopun ajan hyvä fiilis yhdessä, vaikka kauden avaus olikin vaikea. Tänään päivä oli kaksijakoinen. Antti sai uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Ensimmäinen hyppy oli hyvä ja sijoittuminen 20 parhaan joukkoon toiselle kierrokselle lähdettäessä oli positiivista. Toinen hyppy ei ollut onnistunut, mutta Antin suoritukseen olen tyytyväinen. Oli tärkeää, että hän pääsi hyppäämään eilisessä kilpailussa harjoituksen vuoksi. Andreas selviytyi ensimmäistä kertaa mukaan maailmancupin kilpailuun karsinnasta, joka oli ilahduttavaa. Itse kilpailussa hän sortui yliyrittämiseen. Jannelle päivä ei ollut hänen parhaimpiaan. Ville lähti viikonloppuun hyvillä mielillä, joten hänen polvensa tilanne on harmillinen. Toivon, että jalka on kunnossa ja hän pystyisi osallistumaan ensiviikolla Rukan kilpailuihin. Koko joukkue on innoissaan pääsystä hyppäämään kotiyleisön eteen. Mukava myös saada lisää suomalaisia hyppääjiä mukaan viikonloppuun,” päävalmentaja Andreas Mitter summaa.

Kilpailun voittajaksi hyppäsi Japanin Junshiro Kobayashi. Hänen hyppynsä kantoivat 124 metriä ja 126 metriä. Toiseksi sijoittui kotiyleisönsä edessä hypännyt Kamil Stoch ja kolmanneksi Itävallan Stefan Kraft.