Uutisen päiväys

29.12.2019← Takaisin

Aallon hyppyvire ailahtelee mäkiviikolla - "Päivän hypyt lähellä hyvää"

Antti Aalto joutui tyytymään ensin ”lucky loser” -listalle Keski-Euroopan mäkiviikon ensimmäisessä osakilpailussa Oberstdorfissa. ”Knock-out” -periaatteella käydyllä ensimmäisellä kierroksella Aallon pudotti Saksan Luca Roth.

Lopulta Aallon hyppy, 119 metriä, ei riittänyt toiselle kierrokselle "lucky loser" -listan hyppääjistä ja oikeutti lopulta 37. sijaan.

"Tämän päivän hypyt oli lähellä hyvää, mutta tekniikka ei ollut niin puhdasta kuin mahdollista. Eilisessä hypyssä sain yhtenäisen liikkeen tehtyä keulalla, kun tänään kisassa asento vähän muuttui ennen ponnistusta, jolloin voimantuotto jäi vähemmälle", kertoi Aalto, joka onnistui lauantaisessa karsinnassa 129,5 metrin hypyllään.

Päävalmentaja Lauri Hakola oli luonnollisesti pettynyt joukkueen panokseen Mäkiviikon ensimmäisenä kisaviikonloppuna.

”Vaisu esitys joukkueelta valitettavasti näin mäkiviikon alkuun. Positiivista oli Antin eilinen karsintahyppy. Tämän päivän hyppy ei ollut hirveen kaukana teknisesti eiliseen verrattuna, mutta ei saanut ihan samanlaista energiaa siihen kuin eilen. Tämä kuvastaa Antin tilannetta. Hyviä hyppyjä tulee kyllä, mutta suoritusvarmuutta ei ole”, analysoi Hakola.

Hakola selvittää joukkueelleen mahdollisuutta harjoitukseen Oberstrdorfissa huomenna ennen siirtymistä seuraavalle mäkiviikon paikkakunnalle Garmisch-Partenkircheniin.

”Nyt katsotaan, onko meillä mahdollisuutta hypätä vapaa harjoitus täällä Oberissa, se tulisi ihan tarpeeseen tässä vaiheessa. Tehdään simppeli suunnitelma, mahdollisimman yksinkertaisena pyritään pitämään, perusasioistahan on kyse, ei mistään taikatempuista”, lopetti Hakola.

Tulokset

Lauri Hakolan kommentit SoundCloudissa

KUVA: Lisa Gode