Uutisen päiväys

5.2.2017← Takaisin

Vuorinen - Ojansivu viidenneksi parisprintissä

Suomen kaksikko Lauri Vuorinen - Antti Ojansivu päätti maastohiihdon maailmancup-viikonlopun Etelä-Korean Pyeongchangissa hienoon viidenteen sijaan. Suomalaiset olivat parisprintin jälkeen iloisin miettein.

Suomalaisduon päivä alkoi 6x1,5-kilometrin taistossa välierän kolmannella sijalla. Sunnuntain alku oli suomalaislle "tahmea" ja "vaikea".

"Karsinta oli tahmea, viimeisellä kierroksella lähti kulkemaan", Antti Ojansivu tuumi.

"Aluksi lähdettiin taistelemaan pelkästä finaalipaikasta. Meno parani loppua kohden kokoajan, karsinnassa oli vähän vaikeaa", Lauri Vuorinen puolestaan kertasi.

Varsin kovatasoisessa finaalissa kaksikko painoi viidenneksi, noin 35 sekuntia voittajaa perässä.

"Finaalissa mentiin paukusta todella kovaa ja pakko oli yrittää hiihtää vain omaa hiihtoa. Tulos on loistava, mutta eilinen painoi jaloissa aika rajusti", Ojansivu sanoi viitaten lauantain 30 kilometrin skiathloniin.

"Sitten, kun finaaliin päästiin, niin ajateltiin, että jos oikein hyvin menee, niin kuuden sakin tuntumaan on mahdollisuudet. Viides sija ihan loistava suoritus meiltä", Vuorinen iloitsi.

Kisan voiton vei Venäjän ykkösjoukkue Andrei Parfenov - Gleb Retivykh. Ranskan kaksikko Baptiste Gros - Lucas Chanavat pinkoi toiseksi, Venäjän vahvan panoksen täydensi kolmanneksi tullut kakkosmiehistö Artem Maltsev - Nikita Krjukov.

"Tämä päivä meni ihan loistavasti minulta ja Antilta. Sijoitus mitä otettiin, ajateltiin ihan-ihan maksimiksi. Nousujohteinen finaali, pystyi lopussa poimimaan sijoja ankkuriosuudella. Siihen olen oikein tyytyväinen", Vuorinen hehkutti.

Ruotsin ykkösjoukkueen Elin Mohlin - Maria Nordström voittamaan naisten kisaan Suomi ei startannut. Kakkoseksi naisissa selviytyi Norja I joukkueellaan Anna Svendsen - Silje Öyre Slind, Sophie Caldwell - Ida Sargent ottivat Yhdysvaltain ykkösjoukkueelle kolmossijan.

Linkit:
Miesten kisan tulokset
Naisten kisan tulokset
Vuorisen kommentit Soundcloudissa