Uutisen päiväys

3.2.2017← Takaisin

Vuorinen 22:s Pyeongchangin maailmancupin sprintissä

Lauri Vuorinen hiihti parhaana suomalaisena 22:nneksi maastohiihdon maailmancupin sprintissä perjantaina Etelä-Korean Pyeongchangissa. Kaikki mukana olleet kolme suomalaista ottivat kilpailusta pisteitä.

Miesten kilpailussa maailmancupin pisteitä 22:nnella sijalla ottaneen Lauri Vuorisen kisa jäi sauvan katkeamisen takia pettymykseksi. Alkuerässä suomalaisella oli sanojensa mukaan hyvä fiilis, semifinaaleihin oli kaikki saumat.

"Puitteet ovat kunnossa. Latu on loistava, leveä ja selkeä sekä myös raaka. Kaksi kovaa nousua, joista jälkimmäinen on loppupäässä", Vuorinen avasi, ja jatkoi:

"Karsinta ei ollut kovin hyvä, siihen odotin vähän enemmän, mutta jatkoon mentiin ihan helposti. Erävaiheessa hiihto tuntui tosi paljon paremmalle. Viimeisen ylämäen päällä katkesi sauva ja se oli aika iso pettymys. Oli erittäin hyvät mahdollisuudet mennä välieriin, välieräpaikkaa lähdin tavoittelemaan. Mutta ihan hyvä fiilis oli alkuerässä."

Vuorisen lisäksi myös toinen suomalainen, omassa erässään kaatunut, Toni Ketelä raivasi tiensä eriin oltuaan lopputuloksissa 26:s. Miesten kisan ykkössijan nappasi Venäjän Gleb Retivykh, Norjan Sondre Turvoll Fossli pinkoi kakkoseksi ja voittajan maanmies Andrei Parfenov kolmanneksi.

Naisten kilpailun ainoa suomalainen Mona-Liisa Nousiainen oli viikonlopun avauksessa 26:s. Kisan voitto meni Slovenian Anamarija Lampicille. Silje Öyre Slind otti Norjaan kakkossijan, Yhdysvaltain Ida Sargent painoi kolmanneksi.

"Tärkein anti tästä kisasta itselle oli se, että näki millaiset radat on hiihtää ensi talven olympialaisissa. Muita odotuksia ei oikeastaan ollut, koska on ollut tosi vaikeaa ja kroppa ei ole toiminut", Nousiainen sanoi.

Eteenpäin Vuorinen katsoo positiivisin mielin.

"Huomenna sitten uudestaan ja sunnuntaina pariviesti. Kyllä tästä vielä hyvät kisat tulee."

Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna Etelä-Koreassa hiihdetään skiathlonit ja kuten Vuorinen totesi, sunnuntaina pariviestit.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Miesten kisan tulokset

Vuorisen kommentit

Jutun kuvassa Lauri Vuorinen Lahden Skandinavia Cupissa 2017. (SHL/Touho Häkkinen)
 
Edit klo 18.15: Lisätty Nousiaisen kommentit.