8.2.2010← Takaisin

Viiden urheilijan paralympiajoukkueen missiona paluu mitalikantaan

Suomen Paralympiakomitea on valinnut Vancouverin talviparalympialaisiin viisi urheilijaa, joiden mitaleista palkitaan paralympiatasolla ensimmäistä kertaa. Paralympiakomitean virallinen mitalitavoite on kolme mitalia, joista vähintään yksi kulta.

Kultamitalista palkitaan 20 000 eurolla, hopeasta 10 000 eurolla ja pronssista 5 000 eurolla. Useammasta mitalista palkitaan parhaan sijoituksen mukaan. Urheilijaystävälliset uudistukset julkistettiin tiedotustilaisuudessa Ylläs-Hallissa.

"Joukkue ei ole niin suuri kuin joskus aikaisemmin on ollut, mutta se on iskukykyinen. Mitalitavoite on realistinen, ja enemmänkin saa tulla. Bonukset ovat täysin vastaavat kuin vammattomien puolella, mikä on hyvä suunta", Paralympiakomitean pääsihteeri Antti Heikkinen iloitsi hyvät kehitysaskeleet kertoessaan.

Realistisesta tavoitteesta puhumiselle on pohjaa, sillä esimerkiksi Ilkka Tuomisto voitti liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassaan maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun toisen kerran peräkkäin. Tuomiston cup-kausi oli tasainen ja tuloksekas, sillä hän voitti kuudesta kilpailusta kolme ja oli kahdesti kolmas.
"Tavoite on kaksi mitalia. Perinteisen kymppi on päämatkani", kertoi Tuomisto.

Muista suomalaisista maailmancupissa palkintopallille ylsivät muun muassa uransa ensimmäisen cup-voiton ampumahiihdossa ottanut Maija Löytynoja ja kerran maastohiihdon sprintissä kolmanneksi yltänyt Jarmo Ollanketo.
"Tavoite on mitali, ampumahiihdon matkat ovat minulle hyviä", sekä maasto- että ampumahiihdossa Whistlerin laduilla kilpaileva Löytynoja mietti urakkaansa.