Uutisen päiväys

7.1.2013← Takaisin

Vantaa ja Heikkinen valmiina viikonlopun Suomen cupiin

Kauden kolmas Suomen cup –osakilpailutapahtuma kokoaa tasokkaan hiihtäjäjoukon viikonlopuksi Vantaalle Hakunilaan, jossa hiihdetään lauantaina naisten vitonen ja miesten kymppi sekä sunnuntaina viestit. Molempina päivinä hiihdetään vapaalla.

Lauantaina mukana on huippunimistä myös järjestävän seuran Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen.

”Tämä sopii ohjelmaan erinomaisesti. Tarvitsen hyvän, kovan kisan. Viime vuonna Suomen cup Vantaalla oli mukava kokemus, hiihto oli yllättävän hyvää tilanteeseen nähden. Nyt edessä on vieläkin mukavampi kokemus. Vuosi on lähtenyt virkeästi käyntiin, maakuntaviestissä hiihto oli hyväntuntuista”, Keski-Suomen maakuntaviestissä voittoisasti joukkuekavereineen sivakoinut Heikkinen sanoi.

Vantaan Hiihtoseuran kärkinimistä Niklas Colliander sen sijaan kilpailee viikonvaihteessa Tsekissä 50 kilometrin Jizerska –massahiihdossa, joka hiihdetään sunnuntaina. Vantaalainen Colliander olisi enemmän kuin mielellään ollut mukana Hakunilassakin, mutta loppukautta ajatellen hän kallistui kuitenkin massahiihtoon.

”Nyt olen pitänyt kilpailutaukoa ja keskittynyt harjoitteluun”, Colliander kertoo viime viikkojen kuulumisistaan.

Seuraansa ja Vantaan kaupungin maastohiihtosatsauksia Colliander kiittelee.

”Vantaalta ei hiihtäjän kannalta puutu kuin isompi mäki, vain siitä tarvitsee harjoittelussa tinkiä. Liikuntapaikkojen hoito on myös ihan ykköstasoa. En haluaisi asua muualla”, Colliander sanoo.

Vantaalla hiihtotapahtumien järjestäminen on ollut säännöllistä. Suomen cupin lisäksi edessä on 2014 SM-hiihdot ennen olympialaisia. Ratamestari Juha Savolainen ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seppo Räty kertoivat, että parhaillaan Hakunilassa puitteita viimeistellään kilpailukuntoon. Lunta tehdään vielä varmuuden vuoksi, vaikka luonnonluntakin on. Sääennusteet lupaavat pientä pakkasta kilpailuviikonlopuksi, joten odotettavissa on hyvät kilpailut hyvissä puitteissa.

”Hyvältä näyttää. Me haluamme kantaa kortemme kekoon ja saada hiihto säilytettyä pääkaupunkiseudullakin”, Räty sanoo kokeneen kisajärjestäjän puolesta.

Muista Suomen huippunimistä Vantaalle hiihtämään ovat tulossa muun muassa Sami Jauhojärvi (vain viesti), Riitta-Liisa Roponen, Lari Lehtonen, Maria Grundvall, Iivo Niskanen ja Lasse Paakkonen. 

Suomen cupin pistetilanteessa kahden kilpailuviikonlopun jälkeen naisten kärkikolmikko on Anne Kyllönen (210 pistettä), Mona-Liisa Malvalehto (186) ja Maria Grundvall (136), miesten kärkikolmikko vastaavasti Anssi Pentsinen (166), Sami Jauhojärvi (160) ja Ville Nousiainen (160). Viestien osalta kärkipaikkoja pitävät yhden hiihdetyn viestin jälkeen Jämsänkosken Ilves miesten osalta (200) ja Kangasniemen Kalske (200) naisten osalta.

Ilmoittautuminen päättyy tänään kello 19.

Lisätietoja kilpailuista: http://www.vantaanhiihtoseura.fi/suomen-cup

Ohjelma

Lauantai 12.1.2013 normaalimatkat (v):
11.15 Naiset 5,0 km (2 x 2,5 km)
12.00 Kukitus ja haastattelut
12.15 Miehet 10 km (4 x 2,5 km)
13.25 Kukitus ja haastattelut
Sunnuntai 13.1.2013 viestit (v)
11.45 Naisten viesti 3 x 4,2 km (2x2,2km)
12.20 Kukitus ja haastattelut
12.40 Miesten viesti 3 x 6 km (3 x 2,1 km)
13.25 Kukitus ja haastattelut