12.3.2011← Takaisin

Vanhemmissa Hopeasompa-ikäluokissa sekä niukkoja että ylivoimaisia voittoja

Vanhemmissa ikäluokissa ensimmäisinä Hopesompa-tittelinsä Vuokatissa ratkoivat 15-vuotiaat. Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo puristi tyttöjen voittoon 1,9 sekunnin erolla mestariksi. Poikien vitosella Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö vei puolestaan voiton selvällä 33,8 sekunnin erolla.

Monen muun Hopeasompa-voittajan tavoin Matintalo juhli voittoa jo viime viikonloppuna KLL-kisoissa.
”Etumatka pieneni koko ajan. Hyvä tunnelma täällä”, Matintalo kehui.
Kuusivuotiaana hiihdon aloittanut hiihtäjä on kilpaillut pari vuotta. Hopeasommassa hänellä on ollut noususuhdanne tuloksellisesti, sillä ensimmäisenä vuonnaan hän oli 10:s, viime vuonna 4:s ja nyt tuli mestaruus. Kesällä menestystä on tullut juoksussa.
”Juoksu ja hiihto on aika tasoissa. Viime vuonna tuli 3 SM-kultaa ja kaksi KLL-kultaa juoksussa”, keskimatkoilla viihtyvä Matintalo sanoi.
Lepistö ei viime viikonloppuna Saarijärvellä juhlinut, mutta juhli sen sijaan Oslossa. Hän nimittäin pääsi juhlimaan Suomen joukkueen kanssa 95-96-syntyneiden nuorisoviestin voittoa MM-kisojen yhteydessä Oslossa. Vuokatissa Lepistö hiihti voittoon 33,8 sekunnin erolla Lauri Gummerukseen.
”Hyvin olen päässyt treenaamaan, enkä ole ollut kipeänä. Takana on ehjä harjoituskausi”, myös jalkapalloa harrastava Lepistö selvitti voittonsa taustoja.
Tavoitteena isänsä valmentamalla kouvolalaisella on kehittyä urheilijana. Sunnuntaina viestissä hän katselee muiden menoa, sillä omaa joukkuetta ei ole mukana.
”Täällä on hieno tunnelma, kun mäki ja yhdistetty ovat samoissa kisoissa”, Lepistö kehui.

Lindvall ja Vuorinen 16-vuotiaiden mestarit

Hopeasomman vanhimpien sarjan mestaruudet veivät IK Kronanin Jennie Lindvall ja pojissa Perniön Urheilijoiden Lauri Vuorinen.
Lindvall sai taistella kullasta vitosen vapaalla tosissaan, sillä Vehkalahden Veikkojen Katariina Lonka hävisi vain 2,1 sekunnin erolla.
”Minulla oli loistavat sukset ja sain hyvää kannustusta. Hiihto tuntui helpolta”, Lindvall sanoi.
Vuorinen otti perheeseensä päivän toisen mestaruuden, sillä aiemmin pikkuveli Lassi juhli 13-vuotiaissa. Voitto tuli 8 kilometrin matkalla selkeällä erolla, sillä hopeamitalisti Edvard Sundman jäi 46,4 sekuntia.
”Olen yllättynyt erosta. Sitä tuli tasaisesti matkan varrella”, Vuorinen kertoi lehdistötilaisuudessa.
Myös Vuorinen kuului Suomen nuorten voittoisaan viestinelikkoon Holmenkollenilla.