Uutisen päiväys

17.3.2016← Takaisin

Tuomisto viides ja Pyy kuudes maailmancupissa Vuokatissa

Ilkka Tuomisto ja Sini Pyy olivat hyvässä vauhdissa parahiihdon maailmancupin sprinttipäivänä Vuokatissa. Karsinnan kakkoseksi hiihtänyt Tuomisto oli perinteisen sprintissä lopulta viides, Pyy kuudes.

Koko päivän hyvin liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa hiihtäneelle Tuomistolle jäi finaalissa jossiteltavaa.

–  Harmittaa pirusti finaali, olisi  ollut paljon enemmän sanottavaa siinä. Muutaman otteeseen jouduin kolariin. Ukrainalainen veti parin sadan metrin jälkeen lähdöstä mäen päällä poikittain eteen, ja siinä oli sitten sukset sekaisin. 
Jouduin tekemään aika paljon töitä, että sain sen jälkeen porukan kiinni. Seuraavan mäen päälle sainkin porukan kiinni. Siinä kuitenkin veti yksi kaveri suksille, ja vauhdit taas pois. Ei siinä ollut enää paljon tehtävissä, kun oli enää lasku ja loppusuora jäljellä. Hyväntuntuista menoa, mutta ei vaan onni ollut kohdillaan, Tuomisto kertasi.

Ensimmäistä kertaa maailmancupin finaaliin yltänyt Sini Pyy koki suoriutuneensa karsinnassa finaalia paremmin. Kelkkahiihtäjien luokassa ei osallistujien vähäisen määrän vuoksi ollut lainkaan välieriä, joten Pyy selvisi suoraan finaaliin.

– Mokasin vähän latujen kanssa mäen päällä, enkä saanut laskuun sellaista vauhtia kuin olisin halunnut. Siinä tuli sitten muutama ohi. Oli tosi hyvä päivä kuitenkin. Ehdottomasti paras kisa tähän mennessä. Eka kertaa finaaliin 
sprintissä, ja kovia tyttöjä jäi taakse, niin mikäs siinä. Suksi oli  aivan loistava. Ensi vuonna sitten vielä napsu kovempaa.

Perjantaina parahiihdon maailmancupin finaaleissa on välipäivä. Lauantaina kilpaillaan Vuokatti Hiihdon yhteydessä 30 kilometrin (pystyhiihtäjät) ja 20 kilometrin (kelkkahiihtäjät) matkat. Suomalaisista mukana on Ilkka Tuomisto.

 – Lähdetään tekemään hyvä suoritus. Matka on pitkä ja erilainen. Laitetaan mies tiukille ja koitetaan hakea hyvä 
sijoitus. Se on yhteislähtökisa, joten on vähän eri kuin mitä olemme hiihtäneet. Sen näkee sitten kuka on parempi roikkuja ja kuka huonompi, Tuomisto mietti.

Tulokset ja lähtölistat: www.vuokattievents.fi/ipc

Kommentit Soundcloudissa:
Ilkka Tuomisto
Sini Pyy

Seuraamme kilpailuja kattavasti sosiaalisessa mediassa:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/VuokattiSport/1477231509194036 ja https://www.facebook.com/skiteamfinland
Instagram:  @vuokattisport ja @xcteamfin