Uutisen päiväys

5.12.2015← Takaisin

Tuomisto päätöskisassa seitsemänneksi

Paraurheilija Ilkka Tuomisto jatkoi maailmancupin taivaltaan Venäjän Tyumenissa lauantaina. Suomalainen hiihti 1,4 kilometrin vapaan sprintissä seitsemännelle sijalle.

Tuomiston mukaan hänellä olisi ollut saumat jopa palkintokorokkeelle hyvin sujuneen karsinnan jälkeen. Siinä suomalaisen sijoitus oli viides.

- Tässä kisassa tuli pieni epäonnistuminen, kun tuloksena oli seitsemäs sija. Finaali oli vähimmäistavoitteena, oma tuntemus oli, että jopa podium-paikasta voisi taistella. Aika-ajojen viides sija enteili ihan lupaavaa.

Lauantainen sprinttikilpailu oli lopulta todella tiukka, vaikka esimerkiksi ladut menivät hieman pehmeään kuntoon. Se verotti myös Tuomiston vauhtia harmittavasti.

- Semifinaaleissa tie kaatui, ei enää pystynyt tekemään tarvittavia rytminvaihdoksia. Vähän latu pehmeni, oli kuivaa pakkaslunta ja pehmeää, joka verotti omalta kohdalta. Olisin halunnut, että olisi ollut kovat baanat, kuten alkuviikosta, suomalainen pyöritteli.

- Tänään oli muuten hyvä ja kovatasoinen kisa. Finalistit olivat kaikki maalilinjalla samaa aikaa, tosi pienillä eroilla tänään mentiin. Nämä pitää kääntää jatkossa voitoksi.

Tuomisto hiihti Tyumenissa siis varsin hyvät sijat, kun keskiviikkona hän oli 10 kilometrin perinteisen kilpailussa neljäs ja torstaina 20 kilometrin vapaalla kuudes. Suomalaiselle kuitenkin näytti jäävän jotain hampaan koloon Venäjän reissusta.

- Nyt on kisat täällä käyty. Mitalisija oli tavoitteena ottaa, mutta siihen en pystynyt, joten siinä mielessä reissu oli epäonnistunut.

- Oli kuitenkin tasaista ja hyvää menoa, mikään kisa ei ollut missään nimessä floppi. Ehkä huomaa, että alkutalven harjoittelu painaa ja lihaksisto ei ole niin tetävässä kunnossa kuin pitäisi, suomalainen päätti.

Maailmancupin tulokset päivitetään sivulle http://www.paralympic.org/nordic-skiing/calendar-results

Seuraa Ilkka Tuomistoa facebookissa ja twitterissä @ilkkatuomisto

Maastohiihto
Facebook
Twitter
Instagram

#xcteamfin
#schiihto
LUMISPORT TV (YouTube)