26.2.2011← Takaisin

Tuomisto neljäs ja Löytynoja viides vammaishiihdon maailmancupin päätoskilpailuissa

Ilkka Tuomisto sijoittui neljänneksi ja Maija Löytynoja viidenneksi vammaishiihdon maailmancupin päätöspäivän vapaan pitkillä matkoilla. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien 20 kilometrin kilpailun voitti Venäjän Kiril Mihailov, naisten vastaavan luokan 15 kilometrin kilpailun Puolan Katarzyna Rogowiec.

Sekä Tuomisto että Löytynoja sijoittuivat maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailussa kakkossijalle. Tuomisto hävisi Mihailoville 1.50 matkalla, joka ei ole kuulunut hämeenkyröläisen suosikkeihin eikä vahvimpiin matkoihin.

”Vähän tänään hyydyin 13 kilsan kohdalla. Ei paremmalla vauhdinjaollakaan olisi ollut mahdollisuuksia palkintopallille, ero oli sen verran selvä. Tämä oli kuitenkin hyvä vapaan pitkä kisa. Tiistainen (vapaan takaa-ajo) antoi jo osviittaa hyvästä vapaan tilanteesta, ja tämän päivän kisa kertoi, että nyt ollaan silläkin saralla menty reilusti eteenpäin”, Tuomisto sanoi.

”Hiihto oli aika tasapaksua ja vaisua, mutta sisulla tuli taistelua maailmancupin kakkospallo. Hetken näytti jopa pahalta, kun olin aika kauan solmussa yhden näkövammaisten luokassa hiihtäneen parin kanssa”, Löytynoja summasi.
    Vammaisampumahiihdon maailmancupissa hiihdetään vielä sunnuntaina Finsteraussa 7,5 kilometrin kilpailu, jossa Löytynoja on mukana. Sen jälkeen parhaat vammaishiihtäjät kohtaavat vielä 1.-10. huhtikuuta kauden päätavoitteessaan, MM-kilpailuissa Venäjän Hanti-Mansijskissa.