5.12.2011← Takaisin

Tarvonen ja Varis voittajia Kontiolahden FIS-hiihdoissa

Silja Tarvonen piti kovinta vauhtia Kontiolahden sprinttihiihdoissa viime sunnuntaina. Tarvonen oli finaalin lisäksi nopein myös alkukilpailussa ja välierissä. Miesten puolella ylipitkiin hiihtomatkoihin erikoistunut Kari Varis näytti, että kulkee se sprinttimatkakin.

Naisten finaalissa heti alusta saakka kärkipaikan ottanut Tarvonen oli lopulta vajaan sekunnin nopeampi kuin toiseksi tullut Outi Gröndahl. Kangasniemen Kalsketta edustavan Silja Tarvosen voittoaika oli 4.11,92, Lappeen Riennon Outi Gröndahlin 4.12,62. Kolmanneksi hiihtänyt Anni Kainulainen jäi kärkikaksikosta jo kolme sekuntia.

Silja Tarvonen oli tyytyväinen Kontiolahden FIS-hiihtojen viikonloppuun. - Tosi hyvä viikonloppu. Kyllä tämä starttikisa oli tiukka maaliviivalle saakka. Olen kaikkiruokainen hiihtomatkojen suhteen, joten sprinttikin menee. Nyt takana oli vasta kaksi kilpailua.

Kontiolahden FIS-hiihtojen jälkeen Tarvonen kertoi lähtevänsä harjoittelemaan Vuokattiin. - Siellä on myös parin viikon kuluttua Skandinavia-cup, siinä on tarkoitus olla mukana. Nyt mennään sitten kilpailu kerrallaan eteenpäin.

Lokakuussa käynnistynyt maastohiihdon Suomen Cup -kilpailusarja on Silja Tarvosen mielestä hyvä ratkaisu. - Se on tervetullut lisä, jotain uutta pitää aina kehitellä.

Kärkikaksikko tuntee toisensa hyvin. Syksyn aikana hiihtäjät ovat olleet yhteisillä leireillä ja harjoitelleet yhdessä. Outi Gröndahl valitteli vielä lihaksissa olevaa jäykkyyttä. - Kovavauhtinen kisa ja lihakset eivät olleet vielä kokonaan hereillä. Sitä rentoutta pitää saada, Joensuussa asuva, mutta Lappeen Rientoa edustava Gröndahl kertoi.

Skandinavia-cup on myös Outi Gröndahlin suunnitelmissa. Hän on myös iloinen seurakaverinsa Riikka Sarasoja-Liljan hyvästä alkukauden menosta. -  Meillä tulee olemaan kova viestijoukkue tänä talvena, Gröndahl ennakoi.

Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis voitti miesten finaalin ajalla 3.39,22. Toiseksi sujutteli Valkeakosken Hakan Aki Pajunoja (3.43,13). Kolmannen sijan vei Kuhmo Skin Juho Mikkonen häviten kakkostilan vajaalla sekunnilla. Välierien nopein Kalle Lassila jäi viidenneksi.

Viikonvaihteen jälkeen Kari Varis suuntaa matkansa Italiaan. Siellä Livignossa on kauden ensimmäinen pitkän matkan kilpailu, 42 kilometriä. - Keli oli raskas, mutta se sopii minulle. Oli hyvä saada kilpailuja ennen Italiaan lähtöä. Kaikkinensa hyvä viikonloppu, totesi lauantain 15 kilometrillä kolmanneksi tullut ja sunnuntaisen sprintin voittanut Kari Varis.

Katri Lylynperä oli nopein 18-vuotiaiden naisten sprinttihiihdossa. Ylöjärven Ryhtiä edustavan Lylynperän loppuaika oli 4.24,8. Toiseksi tullut Leena Nurmi hävisi kolme sekuntia. Toisesta sijasta käytiin tiukka taisto. Imatran Urheilijoiden Reetta Oinonen hävisi Nurmelle vajaan sekunnin.

Katri Lylynperä oli tyytyväinen sprinttikilpailuun. - Alkukilpailu oli tosi hyvä, sain paljon FIS-pisteitä. Välierät olivat helpompia, mutta tämä finaali oli kova. Kati (Roivas) kaatui ja siinä pääsin ohitse. Keli oli ihan hyvä. Ensi viikolla olen menossa Vuokattiin leirille ja siellä on sitten myös kilpailut, Katri tiivisti päivän kilpailujen kulun.

Joona Joensuu voitti 18-vuotiaiden miesten sarjan. Joensuun loppuaika oli 3.51,63. Kolme sekuntia Joensuulle hävisi toiseksi hiihtänyt Topias Tyni. Myös miesten kilpailussa käytiin sekunttitaisteluja. Kisan kolmonen Vieremän Koiton Jouni Pitkänen hävisi hopeasijan puolella sekunnilla. Pitkäsen aika oli 3.55,34. Neljänneksi tuli Artturi Pensasmaa ajalla 3.55,94. Vaasan Hiihtäjien Joni Mäki oli viides ja stadionille ensimmäisenä tullut Lauri Vuorinen kaatui ennen loppusuoraa ja jäi viimeiseksi.

- Oli kyllä normaalimatkojen hiihtäjälle hyvä päivä. Perinteinen hiihtotapa on mulle parempi. Ei voi valittaa kun sitten voittaa vapaalla hiihdetyn sprinttikilpailun, Joona Joensuu sanaili maalissa. Seinäjoen Hiihtoseuraa edustava Joensuu oli hänkin tyytyväinen keliolosuhteisiin. Sprinttikilpailun aikana oli välillä navakkaa tuulta ja satoi hienoa lunta.

Nuorten sprintti-kilpailuihin osallistui yhteensä 69 hiihtäjää.