Uutisen päiväys

6.2.2017← Takaisin

Suomi seitsemäs ja 11:s nuorten MM-viesteissä

Hiihdon nuorten MM-kisat päättyivät myöhään sunnuntai-iltana Yhdysvalloissa maastohiihtoviesteihin. Naisten 4x3,3 kilometrin kisassa Suomi sijoittui seitsemänneksi ja miesten 4x5 kilometrin viestissä 11:nneksi.

Suomen nelikko Vilma Nissinen - Eveliina Piippo - Emmi Lämsä - Anni Alakoski hiihti naisten kipailun seitsemänneksi. Eroa ykkössijaan oli maalissa hiukan vajaat kaksi minuuttia ja pronssiin puolisentoista minuuttia.

"Lähdin siitä, kun Emmi toi minulle viestin, tekemään ihan omaa suoritusta. En yrittänyt edes lähteä Saksan ja Sveitsin peesiin. Loppupuolella sain hyvät vauhdit ja lähdin peesiin, maalisuoralla kuittasin", Alakoski kertoi viestin loppuratkaisuista, joissa Saksa kiilasi Suomen eteen kuudenneksi. Sveitsi puolestaan jäi sinivalkoisen nelikon taakse kahdeksanneksi

Maailmanmestaruuden vei Venäjä ennen Italian ja Yhdysvaltojen joukkueita.

Miehissä Turo Sipilä - Miro Karppanen - Santeri Pirneskoski - Verneri Suhonen päätyi 11:nneksi.

"Aikalailla samat mielipiteet kuin Mirollakin, oli aika tyhjä olo. Osittain sauvarikon takia, kun lähti höntyilemään ensimmäiseen nousuun, niin oli aika hapoilla. Ei elimistö toiminut juuri ollenkaan, yritti sinnitellä maaliin asti. Oli kyllä raskas reissu", ikävän sauvarikon kokenut Pirneskoski kuvaili tunteitaan kisan jälkeen.

Viestissä koettiin myös draamaa. Avausosuuden hiihtäjä Sipilä kärsi korkean ilmanalan, lämpimän sään ja kovan rasituksen seurauksena voimakkaasta nestehukasta joutuen isoihin vaikeuksiin avausosuuden lopulla. Tämän seurauksena Sipilä vietiin nesteytykseen kilpailun jälkeen. Nyt suomalainen on kuitenkin hyvässä kunnossa.

Miehissä kirkkaimmat mitalit kuittasi Norja 0,4 sekunnin erolla ennen Venäjää. Ranska oli kolmas.

Nuorten MM-hiihdot tulivat siis päätökseen Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä. Suomi saalisti kisoista kaikkiaan kolme mitalia, kun Arttu Mäkiaho otti yhdistetyn henkilökohtaisissa kilpailuissa sekä maailmanmestaruuden että MM-hopeaa, Johanna Matintalo puolestaan hiihti U23-naisten skiathlonissa niin ikään hopeaa.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Miesten tulokset

Naisten viestijoukkueen äänikommentit kokonaisuudessaan
Miesten viestijoukkueen äänikommentit kokonaisuudessaan