Uutisen päiväys

17.2.2014← Takaisin

Suomen parisprinttikaksikot hyvillä mielin taistelemaan

Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi lähtevät taistelemaan hyvistä sijoituksista perinteisen hiihtotavan parisprintissä keskiviikkona. Niskanen ja Saarinen eivät ole aiemmin parisprinttiä hiihtäneet, Niskanen ja Jauhojärvi puolestaan ovat hiihtäneet seurajoukkueessaan Vuokatti Ski Team Kainuussa.

Naisten kilpailussa Suomi on jo pitkään ollut yksi ennakkosuosikeista.
”Odotan samanlaista tasaisen kovaa suorittamista, jota olen täällä tehnyt. Se riittää näissä kekkereissä ihan hyvin”, Saarinen sanoo.
”Sama juttu. Kunto on ihan hyvä tällä hetkellä.  Taistelemaan lähdetään, ja uskon, että hyvä tulee”, Niskanen sanoo.
Jauhojärvi ja Niskanen hiihtivät perinteisen osuudet viestissä niin vahvasti, että kaksikolta on lupa odottaa hyvää kilpailua myös keskiviikkona.
”Viestit ovat minulla onnistuneet viime vuosina ihan ookoo, toivotaan, että sama vire jatkuu”, Jauhojärvi sanoo.
”Pariviestejä ei ole hirveästi tullut hiihdettyä, mutta mielenkiinnolla lähden matkaan. Rata suosii. Se ei ole tyypillinen sprinttirata, vaan kestävyyspainotteinen. On pari pitkäkestoista nousua”, Niskanen sanoi.
Niskanen toivoi naureskellen parisprinttipaikkaa, koska SM-parisprintissä hän jäi kakkosjoukkueeseen. Tuolloin Jauhojärven parina kultaa voitti Martti Jylhä. Toive toteutui. Jauhojärvi muisteli kaksikon yhteistä parisprinttikokemusta viime kaudelta:
”Suomesta löytyy tällä hetkellä kaksi kovempaa joukkuetta, jos katsotaan viime kevään tuloksia. Suomen kolmosjoukkue on tässä, Jämsänkoski ja Kouvola olivat edellä. Jos taas miettii 4x10 kilometrin viestiä, kyllä (manageri Hannu) Koivusalo voi luottaa, että kansainvälistä tasoa ovat kaksi ensimmäistä viestin viejää”, Jauhojärvi vitsaili.