Uutisen päiväys

14.2.2014← Takaisin

Suomen naisnelikko mitalijahtiin viestissä

Suomen naisten viestijoukkue taistelee lauantaina kirkkaimmista olympiamitaleista järjestyksessä Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki.

”Hyvä, että viesti on huomenna. Aika vaikea olisi nyt ollut viestiä lähteä hiihtämään. Sen verran tärisee jalat, ja syke olisi ollut kova”, pikkuveljensä huikeaa suoritusta jännittänyt Kerttu Niskanen nauroi.
Niskanen pitää Suomen nelikkoa syystäkin hyvänä. Vahva perinteisen taitaja piti myös hiihtojärjestystä oikeana.
”Taistelemaan lähdetään. Ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta kuin kolmannen osuuden lähden viemään. Parhaani lähden tekemään, vapaa on kulkenut ihan hyvin ja luotan, että kulkisi huomennakin. Kova vitonen on huomenna ja alusta loppuun taistellaan”, Niskanen sanoo.
Krista Lähteenmäki on hiihtänyt ankkurina yhtä lukuun ottamatta kaikki viestit.
”Kerran olen ollut ihan loppukiritaistelu. Silloin oli Östberg vastassa ja voitin”, Lähteenmäki sanoo ja odottaa mielenkiintoista ankkuriosuutta oli vastassa ketä tahansa.
Anne Kyllöselle avausosuus on mieluinen.
”Mukava päästä avaamaan ja hyödyntämään nopeusominaisuuksia. Lähdössä pitää olla hereillä ja jo ekaan mutkaan hakea hyvää paikkaa. Uskon, ettei isoja eroja synny”, Kyllönen mietti iloisena.
Aino-Kaisa Saarinen on hiihtänyt jo kaksi hienoa kilpailua. Hän hiihtää viestissä mielellään perinteisenä, vaikka kaikki muutkin osuudet olisivat käyneet myös.
”Aavistuksen maltilla alkuun ja hyvällä hiihdolla tehdään toivottavasti eroa”, hyvällä fiiliksillä olympialaisia jatkava Saarinen suunnitteli.