Uutisen päiväys

5.11.2014← Takaisin

Suomen Cupin palkintorahat nousivat

Viikonloppuna Vuokatissa alkavassa Suomen Cupissa jaetaan joukkueille ja urheilijoille aiempaa enemmän palkintorahoja. Cupin kokonaiskilpailuissa palkinnoille pääsee nyt aiemman kolmen sijasta kuusi urheilijaa ja joukkuetta. Kaikkiaan palkintorahoja jaetaan 70 000 euroa, joka on 13 200 euroa viime talvea enemmän.

Viime vuonna viestien kokonaiskilpailussa kärkikolmikko tienasi 4000–2000–1000 euroa. Nyt voittajajoukkue tienaa 5000 euroa, kakkonen 3000 ja kolmaskin 2000 euroa. Neljäs saa 900 euroa, viides 600 ja kuudeskin 300 euroa. Henkilökohtaisessa kilpailussa kolmen kärjen palkinnot ovat samoin 5000, 3000 ja 2000 euroa. Neljäs saa 800 euroa, viides 600 ja kuudes 400. Osakilpailukohtaisia rahapalkintoja jaetaan Vuokatissa, Rovaniemellä, Vantaalla ja Pyhäjärvellä, eli muissa paitsi SM-kilpailuissa.
”Olen erittäin iloinen, että olemme yhteistyökumppaneidemme tuella pystyneet kasvattamaan urheilijoille ja joukkueille jaettavaa summaa”, Suomen Cup -kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo sanoo.
Vuokatissa on ollut alkuviikolla sateista, mutta ensilumenlatu on pysynyt hyvässä hiihtokunnossa. Olosuhteet paranivat merkittävästi, kun talvi palasi Vuokattiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Parikymmentä senttiä uutta lunta ja neljä pakkasastetta varmistavat, että baana saadaan kisapäiviksi huippuiskuun.
”Sääennusteen mukaan kilpailukausi avataan myös maisemaltaan talvisissa puitteissa”, Koivusalo sanoo tyytyväisenä.
Sprinttirata on muuttunut edellisvuodesta hieman radan molempien ylämäkien päältä. Muutokset tekevät radasta hieman aiempaa pidemmän.

Malvalehto haluaa pitää kiinni rennosta fiiliksestä

Molempina päivinä lähtölistoilla on sellainen kattaus urheilijoita, että mielenkiintoisia kilpailuja on varmasti luvassa. Mona-Liisa Malvalehto on yksi naisten sprintin suosikeista vapaallakin, vaikka hänelle Falunin MM-kilpailuissa ohjelmassa oleva perinteisen sprintti on erityisen mieluinen matka. Malvalehdolla on takanaan onnistunut harjoituskausi, joka on alkukesän pienten sairastelujen jälkeen edennyt täysin toivotusti. Perussapluunaa on viilattu pienillä muutoksilla. Harjoittelun rytmitystä on hieman muutettu, lisäksi punttitreeni on kesällä ollut aiempaa kovempaa.
”Mielenkiinnolla odotan kauden alkua. On tosi rento fiilis. Toivon, että pystyn säilyttämään tämän asenteen. Toivon, että kausi lähtisi hyvin käyntiin”, Malvalehto viittaa myös hyvän alun antamaan itseluottamukseen.

Suomen Cupin palkintorahat kokonaisuudessaan: http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailutoiminta/suomen-cup/palkinnot/
Suomen Cupin avausviikonlopun aikataulu: http://www.vuokattievents.fi/suomen_cup